Terör örgütü PKK, kendi yayın organları aracılığıyla haberler yayımlayarak, Kocaeli'ndeki Kandıra 2 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan PKK'lı tutuklu ve hükümlülerin, terörist başı Abdullah Öcalan'a verilen hücre cezasını protesto etmek amacıyla ''açlık grevi'' başlattıklarını iddia etti.

Örgüt içi infazları çatışmada olmuş gibi yansıtarak gerçekleri gizleyen terör örgütünün, cezaevi ile ilgili verdikleri haberlerin de yalan olduğu belirtildi.

Kandıra 2 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki PKK'lı tutuklu ve hükümlülerin aileleri ve yakınları, bu tür haberlerin doğru olmadığını belirterek, cezaevinde ''açlık grevi' veya benzeri bir eylem bulunmadığı gibi, PKK'nın, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler üzerinden propaganda yapmaya çalıştığını ifade ettiler.

Bu arada, ''açlık grevi'' haberlerini yalanlayan cezaevlerindeki PKK'lı tutuklu ve hükümlülerin, örgütün son yıllarda izlediği politikaları eleştirerek, cezaevinde kalan birçok kişinin ''ideolojik boşluğa'' düştüklerini, bu yüzden psikolojik bunalım geçirdiklerini kaydettikleri bildirildi.

Cezaevlerindeki örgüt mensubu tutuklu ve hükümlülerin en çok tepki gösterdikleri PKK'lıların başında, sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok geliyor. Tutuklu ve hükümlüler, cezaevinde kalanlara ve tahliye olanlara sahip çıkılmadığını öne sürerek, Sabri Ok ve ona bağlı Avrupa kadrosunda her türlü ''lümpenliğin'' yaşandığını, kendileri üzerinden bu kadroları prim yapmaya çalışmakla suçladıkları belirtildi./haber7