11 Eylül"den sonra bozulan Müslüman imajını düzeltmek üzere ABD"de ilk büyük Müslüman televizyonunu kuran işadamı, karısını başını keserek öldürmekten tutuklandı.

Pakistan asıllı işadamı Muzzammil Hassan, 2004"te kurduğu kanalı Voice of America televizyonunda tanıtırken, “11 Eylül Batı"daki Müslümanların imajını haksız şekilde çok zedeledi. Hem bu imajı düzeltmek hem de burada yaşayan Müslümanların kendilerine güvenlerini yeniden kazanmalarını sağlamak için bu kanalı kurdum” demişti.

El Arabiya televizyonunun haberine göre, New York yakınlarındaki Buffalo kentinden yayın yapan Bridges TV adlı kanalın sahibi Hassan, önceki gün polise giderek eski karısını ölü bulduğunu bildirdi.

Buffalo"daki eve gelen polisler, başı gövdesinden ayrılmış olarak bulunan Asiye Hassan"ın, bir süredir ayrı yaşadıkları kocası Muzzammil Hassan tarafından öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Yerel gazeteler olayı “Müslüman imajını düzeltecek TV"nin sahibi Müslümanlara en büyük kötülüğü yaptı” başlığıyla verirken, katilin bir arkadaşı, dindar ve milliyetçi bir kişi olarak tarif ettiği Muzzammil Hassan"ın sırf Müslümanları kollamak adına kanaldan yüzbinlerce dolar zarar etmeyi göze aldığını söyledi.

İki çocuklu çiftin bir süredir ayrı yaşadığı ve mahkemenin bir süre önce Muzzammil Hassan"a eski evine yaklaşmama cezası verdiği de bildirildi.
DHA