Eşinin sevgilisine hakaret davası açan kadın, sevgili Ö.R. ile "kocasından uzak duracağına dair" anlaşma imzaladıktan sonra şikâyetini geri çekti
 
İzmir'de 38 yaşındaki A.Y., bir çocuğunun babası olan gemi mühendisi eşi Z.Y.'nin (43) sık sık İstanbul'a gitmesinden şüphelendi. Telefon mesajlarını kontrol edince de, kocasının İstanbul'da Ö.R. adlı bir sevgilisi olduğunu öğrendi.
 
Büyük şok yaşayan A.Y. İstanbul'a gidip kocasının sevgilisiyle buluştu. Buluşma sırasında Ö.R., Z.Y.'nin boşanma davasının sürdüğünü söylediğini ve ilişkilerinin de bu nedenle başladığını anlattı.
 
A.Y. ise boşanma davalarının bulunmadığını anlatarak, Ö.R.'den kocasının peşini bırakmasını istedi. Ancak Ö.R. ilişkiye emek harcadığını belirterek teklifi reddetti.
 
İzmir'e dönen A.Y., eşini aramaya devam eden Ö.R. ile telefonda kavga etti. İddiaya göre taraflar birbirlerine tehdit ve hakaret mesajları gönderdi. Sonunda A.Y., savcılığa başvurdu. Ö.R. hakkında, "iletişim yoluyla tehdit ve hakaret" suçundan dava açıldı.
 
'İLK ÖNCE O BAŞLATTI' 
 
Tehdit ve hakaretlerin karşılıklı olduğunu iddia eden Ö.R., "Onun mesajlarına karşılık mesaj attım. Hakaret dolu mesajları ilk o başlattı" dedi. A.Y. ve Ö.R. ikinci duruşmaya anlaşma avukatları aracılığıyla anlaştıklarını ve uzlaştıklarını belirten protokol verdi.
 
Anlaşmaya göre, Ö.R., A.Y.'nin eşiyle iletişime girmeyecek, onunla olan ilişkisini bitirecek. A.Y. de buna karşılık Ö.R. hakkında yapmış olduğu 'tehdit ve hakaret' şikâyetinden vazgeçmiş olacak. Hâkim, davanın sona erdirilmesine karar verdi.
 
Türk Ceza Kanunu'nda uzlaşma nedir?
 
Soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı suçlarda, şikâyetten vazgeçmeden ayrı olarak kabul edilen bir müessese olan uzlaşmada, mağdurun uğradığı zararın herhangi bir şekilde karşılanması şartı aranmaktadır.
 
Uzlaşma halinde fail, gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişisinin uğradığı zararın tümünü veya büyük bir kısmını ödemeyi veya gidermeyi üstlenmektedir.