Birinci Altın Çizgi Karikatür Yarışmasına, “Turizm ve ekonomi” konulu çalışmalarıyla profesyonel ve amatör 90 çizer 187 çalışmasıyla katıldı. Oldukça yüksek katılımın olduğu yarışmada birinciliği Murat Gök isimli karikatürist kazandı.
Atınç Otelde düzenlenen ödül törenine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı M. Esat Altungün, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütüme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Belediye Meclis Üyeleri ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
Tören öncesi salonda sergilenen karikatürler büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi. Törende dereceye girenlerin ödülleri Kaymakam Mustafa Esen, Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmada birinci olan eser sahibine 2 bin, ikinci olan eser sahibi bin 500 ve üçüncü olan eser sahibine ise bin TL para ödülü verildi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Turizm ve ekonomi” konulu birincisini düzenlediğimiz Altın Çizgi Karikatür Yarışması"nı önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirip uluslar arası düzeyde yapmayı hedefliyoruz. Belediye olarak Kültür ve sanata çok önem veriyoruz. Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm karikatüristleri kutluyorum” dedi.