Barzani, Erbil'de açılan Irak Türkmen Cephesi bürosu için de "Bölgede kardeşçe yaşamaktan başka bir çaremiz yok"diye konuştu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi eski Başbakanı ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Türkiye ile ilişkilerin çok sağlam olduğunu ifade ederek, gün geçtikçe daha olumlu yönde ilerlediğini söyledi. Cumhuriyet Bayramı'nın 88. yılı etkinlikleri çerçevesinde Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde resepsiyon düzenlendi. Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erbil'deki Rotana Otel'de bir resepsiyon verdi. Türk bayrağının yanında Irak ve Kürdistan bayraklarının da yer aldığı resepsiyona Kürt yönetiminden üst düzey katılım oldu.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ SAĞLAM

Türk gazetecilere açıklamada bulunan Neçirvan Barzani ise Türkiye ile ilişkilerin çok sağlam olduğunu ifade ederek, gün geçtikçe daha olumlu yönde ilerlediğini söyledi. Barzani, "Türkiye ile ilişkilerimiz çok sağlamdır ve bu ilişkiler gün gittikçe olumlu yönde ilerliyor. Türkiye, bölgemizde hem ekonomik, hem kültürel başlıca ortağımızdır. Biz, Türkiye ile ilişkilerimizi her yönden daha da güçlendirmek istiyoruz." dedi. Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye'ye yapacağı ziyarete de değinen Neçirvan Barzani, bölge olarak Türkiye Cumhuriyeti'yle ilişkilerin daha da ilerlemesini istediklerini kaydetti. Barzani, "Biliyorsunuz bir müddet bundan önce ben Türkiye'deydim. Sayın Başkan Mesut Barzani, İran'dan döndükten sonra Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Programında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri bakanıyla görüşmesi var. Biz Kürdistan bölgesinin Türkiye ile ilişkilerinin daha iyi olmasını ve daha da ilerlemesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. Erbil'de Irak Türkmen Cephesi'nin büro açmasına da değerlendiren Barzani, "Kürt Bölgesi olarak çok mutluyuz. Bölgede yaşayan halkların daha da kardeşçe ve beraberce yaşamalarını diliyoruz. Kardeşçe yaşamaktan başka bir çaremiz yok. Bu sebeple beraberce kardeşçe yaşamamız gerekir." şeklinde konuştu.

YARDIM GÖREVİ SIRASI BİZDE

Van halkının üzüntü ve acılarını paylaştıklarını belirten Barzani, bölgede yardımların toplanmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Tabii bu yapılması gereken. Çünkü bu halk çok zor günlerde bizlere, Kürt halkına yardım eli uzattı. Enfal ve Halepçe katliamı günleri bizim için çok zor ve acı günlerdi. Vatandaşlarımız bu sebeple Türkiye'ye gittiğinde orada bulunan halk çok yardım etti ve her şeylerini paylaştı. Bence bugün bizim görevimiz onların yardımına koşmak. Halk olarak, hükümet olarak da onlara yardıma koşmamız gerekiyor" dedi.

yenişafak