Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapasitelerini belirli seviyeye çıkaran işletmelerin rantabl çalışabildiğini, bu yönde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Fabrikada tek bir ünitenin kapasitesinin artırılmasıyla tesisin üretiminin yükseltilemeyeceğine işaret eden Demirel, şunları kaydetti:
 
''Entegre tesis, fabrikalar zinciridir. Biz bundan hareketle entegre tesis olan fabrikamızı 3 milyon tonlara çıkartacak çabanın içerisindeyiz. Bundan kısa bir süre önce 2.5 milyon kapasiteli sinter fabrikası yaptık.
 
Buradaki amacımız kaliteli ve kalitesiz cevherleri harmanlayıp ucuz ham maddeyi sağlayacak politika izlemekti. Şimdi 3 milyon tonluk üretime yetecek şekilde sinter fabrikamız hazır. Bunun arkasından çelikhane tesislerinde kütük–blum makinesi yatırımı var.
 
Bu önümüzdeki 8-9 ay içerisinde devreye girecek yatırımdır. Böylece çelikhanede üretim kapasitesini 2.5 milyon tonun üzerine çıkarmış olacağız. Günde 700 ton kireç üretimi için de ek fabrika yapıyoruz.''
 
Kapasite artırım için gerekli yatırımlar arasında 5 No'lu Yüksek Fırının da olduğunu belirten Demirel, ''5 No'lu Yüksek Fırın kararını aldık ve yerle ilgili çalışmalar devam ediyor.
 
Yatırım çok önemli, buna bağlı olarak çelikhane bölümünde 1.5 milyon ton slap döküm yatırımı da yapılacak. Bunların hepsi önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçecek olan üniteler. Bu dengeleri devam ettirdiğimiz zaman 3 milyon tonu kısa zamanda göreceğiz'' diye konuştu.
 
Demirel, KARDEMİR'in son yıllardaki yatırımlarıyla kurulduğu ilk yıllarda kendisine yakıştırılan ''Fabrikalar yapan fabrika'' unvanını yeniden kazandığını kaydetti.