Doğu'daki kız çocuklarının eğitimi için yürütülen 'Kardelen' isimli yardım kampanyası, sinema filmi olacak. Murat Han ile Sezin Akbaşoğulları başrollerde, senaryo ise Ö. Lütfi Mete'nin..

Sezen Aksu'nun da destek verdiği organizasyonla Doğu'daki kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayan 'Kardelen' kampanyası; GNS Yapım tarafından beyazperdeye yansıtılacak. Mayısta çekimleri başlayacak olan 'Kardelen' projesinin gişe geliri ise; teknik ve ekip masrafları düşüldükten sonra, Doğu'daki kız çocuklarının eğitimi için ilgili kurumlara bağışlanacak.

Gerçek oyuncular
Ömer Lütfi Mete'nin senaryosunu yazdığı ve Mehmet Güneş'in yöneteceği 'Kardelen'in çekimleri Adana'da start alacak. Doğu Anadolu'da devam edecek 'Kardelen' çekimlerinde; filmdeki kız öğrencileri gerçek kardelenler canlandıracak. Yaklaşık iki yıldır film üzerinde çalışan yönetmen Mehmet Güneş, 5 haftada çekmeyi planladığı projeyle ilgili şunları söyledi:

Dikkat çekeceğiz
"Filmi toplumumuzu aydınlığa taşıyan değerli öğretmenlerimize armağan ediyorum. Bu filmin amacı eğitimin hayati önemine dikkat çekmektir. Bunun için sinemanın çok etkin ve güçlü bir dili vardır. Bu projeden elde edilecek geliri yine Türkiye'nin aydınlık geleceği olan kız çocuklarımızın eğitimine bağışlayacağız." Yeni eğitim döneminde vizyona girmesi planlanan filmin Kardelen yardım kampanyasını organize eden kurumla ise ilişkisi yok.

Gazeteport