Süper Lig"deki tüm maçlarını kazanarak, 45 yıl sonra 6"da 6 yapmasına karşın, özellikle son haftalarda ortaya koyduğu futbol nedeniyle eleştiri oklarına hedef olan Fenerbahçe"de moraller bozulurken, Kaptan Alex yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmak için harekete geçti. Brezilyalı yıldızın, özellikle vatandaşları Deivid, Carlos, Bilica, Santos ve Cristian"la sık sık bir araya gelip, çeşitli konuşmalar yaptığı belirlendi. Öncelikle, bu sezon bir türlü ilk 11"de forma giyemezken yedek kulübesinin müdavimi olan Deivid ve son haftalarda sakatlığı bahane gösterilerek ya oyundan alınan ya da yedek soyundurulan Roberto Carlos"u hedef alan Kaptan"ın, onları motive etmek için yoğun uğraş verdiği kaydedildi.

"Hocanın eli kolu bağlı"
Alex"in, “Sizler yıllardır Fenerbahçe"desiniz ve takımın en tecrübeli isimlerindensiniz. Bu tür durumların her oyuncunun başına gelebileceğini çok iyi biliyorsunuz. Hocamızın yabancı kontenjanı nedeniyle eli kolu bağlı. Hepimiz bunu yaşayacağız. Asla moralinizi bozmayın. Bu günler geçer. Elbirliğiyle takımı zafere ulaştırmalıyız” dediği, Carlos ve Deivid"in yanısıra, alışma dönemi yüzünden zaman zaman sıkıntı yaşayan Bilica, Santos ve Cristian"la da her fırsatta bir araya geldiği öğrenildi. Brezilyalı yıldızın, bu üç vatandaşına da, “Sizler gibi ben de ilk geldiğimde uyum sorunu yaşadım. Bu da çok doğal. Ancak Başkanımız ve yöneticilerimizle taraftarımızın her zaman arkamızda olduğunu unutmayın.

Öyle muhteşem bir taraftarımız var ki, iyi oynayan futbolcusu için yapamayacağı şey yoktur. Onların bizden tek beklentisi iyi oynamamız ve başarılı sonuçlar almamız. Bize düşen de bunu yerine getirmek” sözleriyle
moral verdiği belirtildi./fanatik