FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan okullardan alacaklı olanlar için İl Defterdarlıklarına başvuru başladı. Veliler, il defterdarlıklarında evrak servisine, okulla yaptıkları sözleşmeleri, ödeme dekontlarını ya da kredi kartı ile ödeme yapılmışsa buna ilişkin ekstreyle birlikte başvuruda bulunuyor. İl defterdarlıklarında konuyla ilgili bir komisyon kurulduğu belirtilirken, bu komisyonun konuyla ilgili henüz aldığı bir karar olmadığı kaydedildi.

BAŞVURULAR SADECE İL DEFTERDARLIKLARINA YAPILACAK

Diğer yandan kapatılan okullarla ilgili ücret iadesini ilk olarak sozcu.com.tr okurlarına ulaştırmıştı. 19 Ağustos’ta 7 Ağustos’ta çıkarılan KHK’da başvuruların Maliye Bakanlığı ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yapılacağı belirtilmişti. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü Mülhak Vakıflar Birimi’ne alacakla ilgili başvuruların yapılamayacağı için alacaklarla ilgili tüm başvurular il defterdarlıklarına yapılacağı vurgulandı.

16 EKİM SON GÜN

Bununla birlikte KHK’ya göre başvuruların 16 Ekim’e kadar yapılması gerekiyor. Kapatılan okulların borçlarının ödemesinde sıralama ise vergi borçları, rehinli alacaklar, SGK prim borçları, diğer kamu borçları, enerji, iletişim ve su kullanım borçlarının ödenmesinin ardından velilere ödeme yapma söz konusu olacak.