Geçtiğimiz yıl İstanbul Ataşehir Belediyesince yürütülen Engellilere için Kapak Toplama Kampanyası bu yıl Sarıyer Belediyesince sürdürülüyor. Ülke Genelinde sürdürülen Kampanyanın Didim’deki ayağını Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneği yürütüyor. 31 Ocak-30 Kasım 2011 tarihleri arasında sürdürülecek olan “Kapakları, Kutuları topluyoruz, Engelleri aşıyoruz” kampanyasını İlçemizde tüm hızıyla sürerken, bu yıl belirlenen hedef geçen yıl toplanan kapak sayısının iki katı olarak belirlendi. Kampanya çerçevesinde metal içecekler ve plastik olan tüm şişe kapakları kampanya çerçevesinde toplanılırken, toplanan kapakların kilogramı başına göre, Engelliler için tekerlekli sandalyeye dönüşüyor.
Kampanyanın ilkini geçen yıl öncülük eden Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneği bu yıl aynı çalışmayı sürdürürken Dernek Başkanı Yusuf Doğan “Geçtiğimiz yıl Derneğimiz ve Dernek üyemiz Hasan Dikçe’nin de katkılarıyla bu kampanya sürdürüldü ve bunun sonucunda bizlere 5 adet tekerlekli sandalye gönderildi. Bu sandalyeleri de Didim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Engelli vatandaşlarımıza ulaştırılması için teslim ettik. Bu çalışmada duyarlı Didim halkının katkılarını unutmamak lazım; Bu yılda aynı duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum.”dedi.


“NE KADAR ÇOK KAPAK O KADAR SANDALYE..”
Kampanyaya öncülük eden Hasan Dikçe ise Bu yıl kampanya için kapak toplamaların başladığını ve Haziran ayına kadar ki süreçte 1 tona yakın kapak toplandığını söylerken “Geçen yıla oranla bu yıl daha fazla kapak toplayacağımıza inanıyoruz. Hem çevre temizliği hem de Engellilere yönelik bu kampanyanın verimli olacağına inancımız tam; Bu sebeple kampanyanın duyurulması için 1000 adet broşür bastırdık ve dağıttık. Didimlilerin bu yıl da aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Ne kadar çok kapak toplarsak o kadar fazla Engelli sandalye almaya hak kazanıyoruz; bu da daha fazla Engellimize yardım anlamına geliyor. Bu nedenle kampanyamız için toplanan kapakları derneğimize getirebilirler yada 0 542 233 41 81 no’lu telefondan bilgi alabilirler.”dedi.