Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şubesi Kadın Kolları yönetimi Aydın"da kan bağışını artırmak amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıya Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci,Kızılay Kan Bağışı Merkez Yönetimi Birim Başkanı Gülşen Dilek ,Kadın Kolları Başkanı Rabia Özkahraman ve kadın kolları üyeleri tam kadro katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada kan bağışında kadınların rolünün önemine değinen Kan Bağışı Merkez Yönetimi Birim Başkanı Gülşen Dilek,”Bir defa yapılan kan bağışı ile 3 kişiye hayat verilmekte.

Bundan daha güzel ve mutluluk verici bir şey olamaz. Son zamanlarda kan bağışı hususunda kadınların ilgisi arttı”dedi.

Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ise yaptığı konuşmada Kızılay"ın milletin teveccühünü kazandığını söyledi. Pekmezci; “Artık Aydın"da hiçbir hasta veya hasta yakını kan için kapı kapı dolaşmayacak.

Biz bizzat kendi araçlarımızla kendi personelimizle hastaneye hastanın ayağına kan götürüyoruz. Siz bayanların bu işe gönül vermeleri ve sadece bu gündemle toplanmalarınız bize mutluluk verdi.

Kadınlarımızın kan bağışında biz de varız demeleri büyük bir gelişme.Yönetim kurulum adına siz ve sizin gibi duyarlı hanımlara teşekkür ederim” diye konuştu.