Bayazıt Mahallesi Güzlek Caddesi’nden kent merkezine gitmekte olan Süleyman Bayrak (47) idaresindeki 46 KD 050 plakalı kamyonet kontrolden çıkarak Ziya Solmaz’a ait eve çarptı. 
 
Kamyonet evin duvarını delerek içeriye kadar girdi. Sürücü Bayrak ile yanında bulunan Ramazan Solak (41) ve Kazım Engizek (50) camdan fırlayarak evin içerisine düştü. 
 
Kazanın bildirilmesi üzerine 2 ambulans olay yerine geldi. Yaralılar ambulansla Kahramanmaraş ve Yenişehir Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Ev sahibi Ziya Solmaz, büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirterek, "Önce bomba atıldı sandık. Koşarak aşağıya indik. Kamyonetin evin içerisine girdiği görünce şok olduk. Allah’tan can kaybı yaşanmadı" dedi. 
 
Evin kısa süre önce boşaldığını kaydeden Solmaz, yakın bir zamanda kiracının eve geleceğini ve evin boş olmasının büyük bir şans olduğunu belirtti. 
 
Evin içerisine giren kamyonet çekici ile çıkartıldı. Öte yandan sürücü Bayrak’ın polise verdiği ifadede bisikletli bir çocuğa çarpmamak için manevra yaptığını ve aracını kontrol edemediğini söylediği öğrenildi. 
 
Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. (aa)