İçişleri Bakanlığı"nca 27 Temmuz 2010 günü hakkında açılmış 20'ye yakın dava ve devam eden 20'ye yakın idari soruşturmanın selameti bakımından görevden uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı"ya görevi iade edildi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, böyle bir kararı beklediğini belirterek, “Çok sevindim, mutluyum. Görevden alınış şeklimiz çok hoş değildi. Takdir büyüklerimizindir. Başta sayın Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İçişleri Bakanlığı"ndan Aydın Valiliği"ne gönderilen göreve iade yazısında “Anayasanın 127. maddesi uyarınca 27,07,2010 tarihinde geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılan, iliniz Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Bakanlık makamının 21.12.2010 tarihli onayı ile görevine iade edilmiştir” denildi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın imzası ile gönderilen gerekçeli yazıda ise, Aydın, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı"nın, hakkında yürütülen soruşturma ve kovuşturmaların selameti bakımından Anayasa"nın 127. Maddesi"nin 4. fıkrası ile 5293 sayılı Belediye kanununun 47. maddesinin Bakanlığa verdiği yetkiye istinaden, geçici bir tedbir olarak bakanlık makamının 27,07,2010 tarihli onayı ile görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Bu arada söz konusu işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması için İçişleri Bakanlığı aleyhine açılan dava neticesinde ise, Aydın 1. İdare Mahkemesi"nin 04,11,2010 tarih ve 1409 sayılı kararında yürütülmesinin durdurulmasına karar verdiği, yargı kararı doğrultusunda da Didim Belediye Başkanı Kamacı"ya görevinin iade edildiği belirtildi.