Kalp nakli beklerken 2 yıldan fazla hastanede yatan ancak organ bulunamadığı için evine geri dönen hastaya doktorlar müthiş bir sürpriz yaptı.

Kalp nakli beklerken 2 yıldan fazla hastanede yatan ancak organ bulunamadığı evine geri dönen Aytekin'e doktorları inanılmaz bir sürpriz yaptı. Aytekin "Doktorlarım bir sabah aradı ve kahvaltıya çağırdı. Ancak gittiğimde uygun kalp bulunmuştu ve hemen ameliyata aldılar" dedi Konyalı kalp hastası Mehmet Ali Aytekin, nakil beklerken 2 yıldan fazla süre hastanede yattı. Umudunu kesip evinde ölümü beklemeye başladığı günlerde hastaneden arayan doktorları, ''Kahvaltı yapalım'' bahanesiyle çağırdıkları Aytekin'e, 16 yaşında beyin ölümü gerçekleşen bir gencin kalbini nakletti.

2006 yılında kalp krizi geçirdiğini ve iki kez by-pass olduğunu söyleyen Aytekin başından geçenleri şöyle anlattı: Beni heyecanlandırmak istemediler "Doktorlar kalp nakli dediler. Ancak kalp bulunamadı. Bir sabah telefonla uyandım ve doktorlarım, ''Gel kahvaltı yapalım'' dediler. Kahvaltı edeceğimizi düşünürken, yoğun bakıma gidip değerlerimi ölçtüler. Doktorlarım, 'Helikopterle kalbini almaya gittik, seni hazırlamamız lazım' dediler. Memleketim Konya'dan 16 yaşında Ali Bulduk diye bir arkadaşın kalbi bana nakledildi. Doktorlarım beni heyecanlandırmamak için, kahvaltıya çağırır gibi hastaneye çağırıp nakli yaptılar.''

13 nakil gördüm

Aytekin, bu güne kadar 13 nakil gördüğünü, bulunan kalplerin hiçbirisinin kendisine uyumlu olmadığını öğrendiğinde büyük moral bozukluğu yaşadığını dile getirdi. Aytekin, ''Her kalp naklinde moralim bozuluyordu ama Ömer hocam desteğini esirgemedi. 'Bir gün sana da çıkacak oğlum' dedi. Dediği de oldu'' diye konuştu.