Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' tartışmalarıyla ilgili olarak "Kilidi ıslak imza çözecek. Askeri Yargı, Adli Tıp Raporu'nu esas almalı" açıklamasını yaptı.

Erdoğan Demokratik Açılım'la ilgili 10 Kasım tarihinde oturum yapılacak olmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi: "10 Kasım matem günü değil. 10 Kasım'da oturum Atatürk'ün anlayışına uygun."

Mahmur'dan inişlerin devam edebileceğini de söyleyen Erdoğan DTP'nin de Türkiye partisi olması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, AB ile kriz yaratan Sudan Devlet Başkanı El Beşir'in Türkiye'ye gelmesiyle ilgili olarak da 'Gazze ile Darfur birbirine karıştırılmamalı, Darfur'da soykırım yok' açıklamasında bulundu.

BAŞBAKAN NE DEMEK İSTEDİ?

Erdoğan, domuz gribi aşısı hakkında da açıklamalarda bulundu.

- Ben bakanımla daha önce bu konuları görüştüm. Grup toplantısına giderken, bakanın yaptığı bir açıklamayı arkadaşlarım bana getirdiler. Orada siyasilerin de olması gerekir gibi bir açıklaması oldu. Ben kendisine daha önce söyledim. Bu yine söylenince, böyle bir şeyi ben yine doğru bulmuyorum.

- Belirli bir risk yaşı ilan edilmiş. Ben bu işin ehli olan yani tıptaki insanlar bunu bu şekilde teslim ettikten sonra, ben bunların söyledikleri yanlıştır iddiası içine giremem.

- Olay bir aslında bünyenin bir işe tahammülü olabilir. Ben kendi kararımı daha önce vermiştim. Benim buradaki isteğim, ağırlıklı olarak bu aşının yan etkilerini anlatmasını istemiştim. Her şeyi anlat.

- Ama anlattıktan sonra da faydası zararından daha fazladır ilkesinden hareketle, en azından çocuklarla ilgili ebeveyn istiyorsa aşı yaptırsın ve bu konuda ebeveynleri özellikle bu süreci yakın takibe almalarını isteyelim.

- Bazı ülkeler bu işe karşı olduklarını söylüyorlar. ABD"nin kullandığı aşılarda farklı şeyler olduğu, bize gelende farklı şeyler olduğu belirtiliyor. Zorlayıcı asla olmamalıyız. Yan etkileri ve faydaları anlatılmalı ve önüne gelen istediği gibi konuşmamalı.Yan etkileri ve faydaları anlatılmalı ve önüne gelen istediği gibi konuşmamalı.