İşte bayanların seksi daha çok istemesi ve bundan zevk alması için yapılabilecekler...

Kadınların seksten daha fazla zevk alması, dengeli beslenmesine, kendine iyi bakmasına ve de adet dönemlerine bağlıdır. Dilerseniz, bu zevk artırıcı faktörleri hep birlikte gözden geçirelim...

KADINLARIN ÖZEL DÖNEMLERİ

İki adetin ortasındaki günlerde, yumurtlama gerçekleşir, bu dönemde testesteron hormonu zirve yapar. Bu hormonun yüksekliği, kadınların daha çok seks arzulamalarına neden olur. Bu dönem, kadınların kendi kendilerini de en çok tatmin ettikleri dönemdir. Kadınlar bu dönemlerinde daha kolay orgazma ulaşırlar. Yumurtlamanın arkasından artan östrojen ve oksitosin hormonları da du yüksek arzulamanın 3-4 gün kadar daha devam etmesini sağlar.

DÜŞÜK YAĞ İLE BESLENME

Düşük yağ içerikli bir diyetle beslenen kişiler, düşük vücut ağırlıkları cinsellikte daha yüksek zevk alma imkanı verir. Yağlı beslenen kişilerde meydana gelecek damar kireçlenmesi nedeni ile kan akımları bozulacağından erektil dokularda tam bir şişme olmayacak ve cinsellikten maksimum haz duyulamayacaktır.

KEGEL EGZERSİZLERİ

Kegel egzersizleri karın alt duvarını oluşturan kasların egzersizleridir. Özellikle gebelikte kolay doğum amacı ile ve gebelik sonrası idrar kaçırma sorununa karşı uygulanır. Bu egzersizler sayesinde karın alt duvarı kaslarına daha çok kan akımı sağlanacaktır. Vajina daha duyarlı hale gelir.

HİSSİ ARTIRIN

Düzenli yapılan egzersiz, vücut hormon seviyelerini etkiler. Özellikle testesteron hormonu seviyesi yükselir. Cinsellikteki zevki yöneten bu hormonun yükselmesi, daha fazla zevk alınmasını sağlar. Egzersiz yapmakla dokulara daha çok kan götürecek damarsal yapıların gelişmesi de sağlanır. Vajinal dokuların his özellikleri artar. Kalp ve damar sağlığı için yapılan spor da çok yarar sağlar. Sözü edilen, haftada 2-3 gün , 20-30 dakika süre ile kalp atım hızını 120'nin üzerinde tutacak aerobik egzersizleridir. Yürüyüş, hafif koşu, egzersiz makineleri, yüzme örnek olarak verilebilir.