Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin Sağlıklı Günler Programı çerçevesinde birlikte düzenlediği “Kadın ve Depresyon” konulu konferans İbramaki Sanat Galerisi"nde gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Cemile Gürdal"ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılışında, yeni hizmete giren Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi hakkında bilgi verildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belma Özgün de; kadınların gebelikten, ev kadını ya da iş kadını olmalarına, çocuk, menapoz ve yaşlıların depresyonlarına dikkat çekerek “Sağlıklı Günler” programı içerisinde bu konu ile ilgili bilgilendirme yapmak istediklerini belirtti.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Psikiyatrist Dr. Cemile Gürdal ise katılımcılara depresyon nedir, aile içi şiddetin depresyon ile ilgisi, depresyon çeşitleri ve tedavi yöntemlerini anlattı. Çağımızın en büyük hastalığı olarak kabul edilen depresyonun erkeklerden daha çok kadınlarda görüldüğünü vurgulayan Dr. Cemile Gürdal, psikologlar için depresyonun, bir nezle olduğunu ve iyi bir tedavi aşamasından sonra iyileşeceğini söyledi. Gürdal, “Depresyon çok sık görülen bir hastalıktır. Özellikle kadınlarda rastlandığına, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesini bozar. Depresyon ve hüzün el eledir. Yardım için birinci şart, sağlık hizmetine başvurmaktır” dedi.