Ordu"da, bu sabah boş bir arazide bulunan kadın cesedi, jandarmayı alarma geçirdi. Yapılan ilk incelemede cesedin 33 yaşındaki Emine Yılmaz"a ait olduğu ve dövülerek öldürüldüğü belirlendi.

Cumhuriyet Mahallesi"nde boş araziye atılmış cesedi gören inşaat işçileri, jandarmaya haber verdi. Yapılan incelemede cesedin 33 yaşındaki eşinden boşanan ve çocuğu bulunmayan Emine Yılmaz"a ait olduğu belirlendi.

Evinin yaklaşık 500 metre yanındaki boş arazide, kum yığınlarının arasında bulunan Yılmaz"ın cesedi üzerinde yapılan ilk incelemede vücudunda darp izleri olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, cesedin yanında bulunan sigara izmaritleri ve cep telefonunu incelemeye aldı.


Yakınlarının yardımıyla geçindiği belirtilen genç kadının cesedi otopsi için Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Vahşet

 
Vahşet
Somali'de zinadan hüküm giyen Ayşe İbrahim Duhulov adlı kadın, recmedilerek öldürüldü.

"Bilgi çağı", "uazy çağı" diyorlar ama en ilkel vahşet şekilleri dünyanın pek çok yerinde sürüyor. İşte son örnek... 
 
Resmi yetkililerden alınan bilgiye göre, Somali'nin güneyindeki Kismayo liman şehrinde evlilik dışı cinsel ilişkide bulunduğunu itiraf ettiği söylenen kadın, boynuna kadar toprağa gömüldü.

Mahkumun karşısına geçen 50 erkek kadını taşlayarak öldürdü. Recm cezasını, çevreye toplanan yüzlerce kişi de seyretti.

Kadının suçunu itiraf ettiği yolundaki açıklamara ise Somalili bazı yetkililer "Herkese istediklerini itiraf ettiriyorlar. Bu itiraflar sırasında ne avukat bulunuyor, ne bir başka yetkili" diyor.

Liman şehri, 22 Ağustos'tan bu yana aşırı dinci Hasan Türki'ye bağlı asilerin elinde bulunuyor. Bölgede yeni yönetim oluşturan asiler, şer'i hükümleri uyguladıklarını söylüyor.



DHA