Yaklaşık 2 yıl önce Aydın"da belediye başkan aday adaylığını ilk açıklayan Şevket Kaya"dan sonra adaylığını açıklayan Mustafa Ancın, Yalçın Pekgüzel, Fuat Aktaş ve Rıdvan Eşin, partili kadınlarla bir araya gelip bayanlardan destek istediler.
AK Parti Aydın İl Teşkilatı"ndaki aday adayı sayısının çokluğunun AK Parti"nin kalitesinin de bir göstergesi olduğunu belirten AK Parti Aydın İl kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, her adaya eşit mesafede olduklarını ve hepsinin de birbirinden değerli olduğunu söyledi.
AK Parti"nin ve demokrasinin olmazsa olmazı kadınların siyasetteki başarısının her geçen gün arttığını kaydeden İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli “AK Parti İl Kadın Kolları olarak partimizden aday adaylığını açıklayan herkesin demokratik hakkını en iyi şekilde kullanıp kendisini tanıtıp projelerini anlatabilmesi için elimizden geleni yaptık. Yapıyoruz da. Bu anlamda aday adaylarımızın hepsini partili kadınlarımızla bir araya getirdik. Hepsini de dinledik. Bizim gözümüzde hepsi de biri birinden değerli. Aday adaylarımızın hepsine eşit mesafedeyiz. Ancak Genel merkezimizin belirlediği aday bizim adayımızdır. Biz 5 aday adayımızı da dinledik kadın kolları olarak sorularımızı yönelttik. 4 Ocak tarihinde yapılacak temayül yoklamasında da kadınlarımız özgür iradeleri ile kendilerine göre daha başarılı olacağına inandığı aday adayına oy verecektir. Pırıl pırıl, Aydın'a hizmet sevdalı bu 5 arkadaşımız AK Parti"nin yerel seçim başarısı için tüm teşkilatımızla birlikte hedefe ulaşacaktır” dedi.
Pilveneli ayrıca siyasette kadınların daha aktif rol alması gerektiğini de kaydederek “Türkiye"de kadınların eğitim düzeylerine siyasi pencereden bakarsak; yüzde 34"nün üniversite mezunu fakat siyasetle ilgilenen kadın oranının yüzde 18.6. olduğunu görürüz. (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) TESEV"İN yaptığı araştırma neticesinde siyasette fırsat verildiği önleri açıldığı takdirde kadınların yüzde 33.8"i bir partiye katılmayı düşünüyor. Buradan bir sonuç çıkarmalıyız. Kadınlarımız siyasete ilgi duymuyor. İsteyenlerin şartı da siyasi arenanın taşlarından arınması, kadınlara fırsat verilmesidir. Burada biz kadın kollarına düşen aktif görev vardır. Siyasetin bir cazibe merkezi olmasını sağlamaktır. Erkek egemen yapının kırılması için uğraş vermektir” ifadelerine yer verdi.
(İK)