Manken Ebru Güzel, Kelebek'e verdiği röportajda; “Bir güzellik saplantısıdır gidiyor, herkes Dali"nin tablolarından fırlamış postmodern estetik harikası gibi aynı burun, aynı botokslu kaşlar ve şişirilmiş dudaklarla ortalarda dolaşıyor. Kadın 60 yaşında, ama memeleri 25!”

Mankenliğin yanı sıra üniversitede ders veren ve sosyal antropoloji dalında doktora yapan Ebru Güzel, 2009"u aşk yılı ilan etti: “ıdeal aşk öykümüzün birbirimizi tamamladığı bir ilişkinin beni beklediğini biliyorum. Bunu hiç kalpten dilememiştim, o yüzden ilişkilerim bitti. Bu yıl benim için aşk zamanıdır.”

Kadın-erkek ilişkileri hakkındaki soruları da yanıtlayan Güzel, feminizmle ilgili bir soruya ilginç bir cevap verdi.

Erkeklere karşı düşünceleriniz değişmiş gibi, feminist mi oldunuz yoksa?

- Feminizm, erkek düşmanlığı değildir ki! Okudukça gelişiyorum, geliştikçe gözümdeki cahillik perdesi aralanıyor ve eşitsizliğe tahammül edemez hale geliyorum. Kadın dergilerinde hemcinslerimiz tarafından salık verilen, yine erkeklerin kadınları köle yapma siyasetinin şekil değiştirmiş hali olan “süs bebeği” konseptine de tahammül edemiyorum. Bir güzellik saplantısıdır gidiyor, herkes Dali"nin tablolarından fırlamış postmodern estetik harikası gibi aynı burun, aynı botokslu kaşlar ve şişirilmiş dudaklarla ortalarda dolaşıyor. Kadın 60 yaşında, memeleri 25! Tabii ki bakımlı görünmeli ve stil sahibi olmalılar, ancak bu çabanın eğitimin önüne geçmesine müsaade etmemek gerekiyor. Bir toplumda kadın mutluysa, erkek mutlu olur ve her zaman albenisi olan kadın güzeldir.

H2