“Lyon"da bana taraftarlar da dahil olmak üzere kimse yardım etmedi. Başkan ve teknik direktör de bana karşıydı. Orada saldırıya uğradım. Galatasaray sayesinde artık kendimi rahat ve son derece huzurlu hissediyorum”

Sezon başında Lyon"dan 8 milyon Euro"ya transfer edilen Abdul Kader Keita, Galatasaray tercihini ve Türkiye"deki günlerini Fransız radyosu RMC"ye değerlendirdi. Lyon"dan ayrılışını "Kurtuldum" sözüyle ifade eden Fildişi Sahilli futbolcu, “Galatasaray sayesinde milli takımda da kendimi rahat hissediyorum. Eskiden ülkeme gittiğim zaman, "Keita yine tatil yapıyor" diyorlardı. Ama burada herkes ülkeme saygılı davranıyor. Bana Lyon"da taraftarlar da dahil olmak üzere kimse yardım etmedi. Başkanın ve teknik direktörün de bana karşı tavırları hiç hoş değildi. Onlardan asla memnun olmadım. Bir oyuncu transfer ettiğiniz zaman onu korursunuz, oysa ben Lyon"da saldırıya uğradım” açıklamasını yaptı.

"Sadece futbolu düşünüyorum"
İstanbul"da kendisini son derece mutlu ve huzurlu hissettiğini de sözlerine ekleyen Keita, “Burada sadece futboluma ve başarıya konsantre oluyorum. Çok sıcak insanlarla birlikteyim. Umarım hep böyle devam eder” dedi./fanatik