Henüz izine rastlanmayan, ancak hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yakalanması için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.
 
Yakalama kararı, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam ve aynı zamanda kayınbiraderi de olan istihbarat şefi Abdullah es Senusi'yi de kapsıyor. Kaddafi'nin nerede bulunduğu konusunda en yeni açıklama Ulusal Geçiş Konseyi sözcüsü Enis Şerif tarafından yapılmıştı.
 
Şerif, Kaddafi'nin nerede olduğunu tespit ettiklerini, yakalanmasının an meselesi olduğunu söylemiş, 60 kilometre çapında bir daire içinde Kaddafi'nin kıstırıldığını açıklamıştı.
 
Ancak şimdiye dek bu haberin doğruluğunu kanıtlayacak herhangi bir gelişme yaşanmadı. Libyalı muhaliflerin Kaddafi'yi yakalamak için özel bir tim kurdukları da kaydedildi. İddialara göre bu özel tim, arama çalışmaları sırasında CIA'den de teknik yardım alıyor.
 
NİJER'DEN RET
Nijer'in Muammer Kaddafi ve oğullarının ülkeye girmesi durumunda Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne verdikleri taahhütlere saygı göstereceği belirtildi. Devlet Başkanı Mahamadou İssoufou'nun bakanlarından Massaoudou Hasoumi'nin yaptığı açıklama sonrası, Kaddafi ve oğullarının Nijer üzerinden kaçmasının yolu kapanmış oldu.
 
 
sabah