Barış Akpınar"ın, Seyda U."yu 3. şahıslardan tehditle para kazanmak için kaçırdığı, hatta bir kişiden tehditle para gasp ettikleri ortaya çıktı.

Asayiş Gasp Büro Amirliği ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki akşam Seyda U."nun Ataşehir"de gösterdiği adrese operasyon düzenledi. İçerenköy Alanaldı Caddesi, Ata Sokak, No: 45"deki gecekonduya bulunan 19 yaşındaki Barış Akpınar yakalandı. Seyda U.'nun kaçırılma olayından haberdar olduğu belirlenen Aytekin Yıldız ( 31) da gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada, Barış Akpınar"ın Seyda U."yu alıkoyduğu gecekonduyu ara sıra kullandığı belirlendi. Gecekonduda yapılan incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadı. Yapılan sağlık kontrolünde de Seyda U.'nun cinsel tacize uğramadığı anlaşıldı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü"nde sorguları tamamlanan Barış Akpınar ve Aytekin Yıldız Kadıköy Adliyesi"ne çıkartıldı. Yurtlarda büyüdüğü, hırsızlık ve cinsel taciz suçlarından sabıkası bulunan Barış Akpınar, ifadesinde Seyda'yı kaçırmadığı çocuğun kendi isteğiyle geldiğini belirtti.

Psikolog yardımıyla sorgulanan Seyda U. kuzeniyle internet kafeye gittiklerini bu sırada bir kişinin yollarını kestiğini belirtti. Seyda U., “Yolumuzu kesen bir kişi, tabancasını göstererek, "Ben Kadıköy"de polisim. Siz narkotik madde kullanıyormuşsunuz. İkinizden birini karakola götüreceğim" dedi. Belindeki tabancayı görünce çok korktuk. Kuzenim Burak Uğur T"nin eve gitmesi gerektiği için ben gidebileceğimi söyledim. Sonrasında bir taksiye binerek Kadıköy"e gittik. Gecekondu gibi bir yerde sabahladık. Sabah ise bir mağazaya gittik ve bana pantolon aldı. Sonraki günlerde ise birlikte gezip dolaştık. İnternet kafelere gittik” dedi.

GASP YAPMIŞLAR

Sorgusunda İçerenköy"de bir kişiden tehditle para aldıklarını da belirten Seyda U. şu ifadeyi verdi:

“Akpınar"ın talimatı üzerine tanımadığım bir erkek şahsın yanına giderek "Bana cinsel tacizde bulunmuştun. Karşıda gördüğün şahıs polis. Eğer 400 TL vermezsen şikayetçi olacağım" dedim. Şahıs da korktuğu için yanında bulunan 190 TL"yi verdi. Barış Akpınar şahsa, yarın tekrar paranın tamamını almaya geleceklerini söyleyerek oradan ayrıldık.

Bir gün sonra aynı şahsın yanına giderek paranın kalanını istedik. Ancak tartışma çıkınca Barış, şahsı korkutmak için rast gele ateş etti. Bu sırada bana yakın olduğu için kurusıkı tabancanın mermisi kazağımın kolunu deldi. Bu olaydan sonra sonra bir börekçiye gittik. Barış, "sen burada bekle ben parayı alıp geleceğim" diyerek, beni yalnız bıraktı. Bu sırada dışarı çıkarak bir taksiye bindim ve durumu taksiciye anlatarak babamın cep telefonunu verdim. Taksici, babamı arayarak durumu bildirdi. Taksici, Zeytinburnu"nadaki Tercüman Sitesi"nin önüne giderek bizi bekleyen polise teslim etti.”/milliyet