Gölcük seferini yaptığı esnada dün akşam saat 18.30 sularında kaçırılan Kartepe isimli deniz otobüsüne operasyon düzenlendi.

5'i kadın 18 yolcu, 4 mürettebat ile 2 stajyer bulunan gemiye 05.35 sularında çıkan güvenlik güçleri, üzerinde bomba düzeneği bulunan eylemciyi etkisiz hale getirdi.

Eylemcinin terör örgütü mensubu olduğu netleşirken, yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Dün akşam saatlerinde kaçırılan gemi, Marmara Denizi'nde çizdiği zikzakların ardından gece yarısına doğru yakıt sorunu nedeniyle İstanbul Selimpaşa açıklarına demirlemişti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU"
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, deniz otobüsüne saat 05.35 itibarıyla operasyonun gerçekleştirilmesi için karar verildiğini belirterek, ''Operasyonun başlamasından çok kısa süre sonra gemiye çıkılarak eylemci ölü olarak ele geçirilmiştir. Eylemcinin terör örgütü mensubu olduğu net bir şekilde anlaşılmıştır. Eylemcinin üzerinde bir düzenek mevcuttur'' dedi.

BOMBA DÜZENEĞİ
Mutlu, ''Kendisiyle kurulan temaslarda terör örgütü mensubu olduğu net bir şekilde anlaşılmıştır. Şu anda üzerinde bir düzenek mevcut. Kablolar, buton şeklinde birtakım tertibat var. Bomba uzmanlarımızın gemide yapacakları inceleme sonucu nasıl bir düzenek olduğu netleşecek'' şeklinde konuştu.