Başbakan Erdoğan"ın 25 olan bakan sayısının değişebileceği yolundaki açıklaması, AKP"de bakanlık bekleyen milletvekilleri arasında "bakan olacak vekil sayısı artacak" heyecanı yarattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın kabine revizyonunda hâlihazırda 25 olan bakan sayısının değişebileceğini söylemesi, AKP kulislerinde bakanlık bekleyen milletvekilleri arasında “bakan olacak kişi sayısı artacak” heyecanına neden oldu.
AKP milletvekillerinin sohbetlerinde kimin bakan olacağı tahminleri yapılırken, vekiller Erdoğan"ın günlük programlarına bakarak revizyonun hangi gün yapılacağını da bulmaya çalışıyor.

"Bakanlar artıyor" yorumu
Erdoğan"ın üç gün önce bakan sayısının değişeceğine yönelik sözleri, AKP"liler arasında “bakan sayısı artıyor” diye yorumlandı. Erdoğan"ın bu sayıyı zaten boş olan devlet bakanlıkları için kullanacağı belirtiliyor. Kulislerde ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın da ikiye ayrılabileceği belirtiliyor.
AKP kulislerinde 10 bakanın değişebileceği konuşuluyor. Bu değişikliğin bugün yapılacak MGK toplantısı öncesi mi, sonrası mı yapılacağı da merak konusu oldu. Değişikliğin MGK toplantısına girecekleri de kapsayabilecek olması gözlerin bu tarihe çevrilmesine neden oldu. AKP kulislerinde MGK toplantısını etkilememesi için değişikliğin MGK sonrasına kaydırılabileceği belirtiliyor.

Hangi bakan değişiyor?
AKP kulislerinde kimin gideceği kimin geleceğine yönelik sürekli tahminler yapılmaya çalışılıyor. AKP milletvekillerinin en çok konuştuğu tahmin ise Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin"in yeni kabinede yer almayacağı iddiası. Çiçek"in yeni dönemde Meclis Başkanı, Şahin"in ise grup başkanvekili olabileceği belirtiliyor. Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu"nun dışarıdan Dışişleri Bakanı olarak atanacağı ifade ediliyor.
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren"in yeni kabinede Maliye Bakanı olarak görev yapabileceği dile getirilirken, Dışişleri Bakanı Ali Babacan"ın da Ekren"in yerine Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak atanacağı konuşuluyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"ın da başka bir bakanlığa kaydırılabileceği dile getiriliyor.
Yeni bakan olacaklar arasında ise AKP Grup Başkanvekilleri Nihat Ergün, Mustafa Elitaş, AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri Taner Yıldız, Mehmet Sağlam, isimleri kulislerde en sık telaffuz edilenler.

Milliyet