Aylar süren meraklı bekleyiş nihayet sona erdi ve 250 milyon dolar bütçeli dev prodüksiyon John Carter geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Filmin vizyona girmesiyle birlikte meraklı gözler bu sefer gişeye çevrildi. Fakat açıklanan ilk hafta sonu gişe rakamlarına göre John Carter büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Mega epik bilim-kurgu gişede animasyon Loraks (Dr. Seuss' The Lorax)'ı tahtından indiremediği gibi 30,1 milyon dolar gibi düşük bir rakamla hafta sonunu noktaladı. 2012'nin en fazla kazanan filmi unvanını ele geçiren Lorax ise yüzde 45'lik bir düşüş yaşasa da, yine de haftayı 38.8 milyon dolarla birinci sırada kapatmayı başardı. Böylece animasyon toplamda 121 milyon dolara ulaştı.
Edgar Rice Burroughs'un yazdığı romandan uyarlanan ve 3,749 sinemada vizyona giren John Carter uzun bir döneme yayılan reklam çalışmalarına rağmen hem gişeden hem de eleştirmenlerden geçer not alamadı. ABD gişesinde oluşan bu kötü tablo filmin yapımcılarını üzse de, Avrupa'dan gelen gişe rakamları az da olsa teselli kaynağı olmuş durumda. ABD dışında 70,6 milyon dolar yapan film Rusya'da gişeyi zirvede kapattı.
Gişede ikinci haftasına giren Project X 11.1 milyon dolarla toplam hasılatını 39,7 milyon dolara çıkartırken, listenin dördüncü sırasındaki Act of Valor 6,9 milyon dolar kazandı. Bu haftanın yenilerinden Elizabeth Olsen'li korku gerilim Silent House ise 6,6 milyon dolar ile 5. sırada yer aldı.
ABD Box Office listesinin alt sırasını oluşturan filmler ve rakamları şöyle: 6. A Thousand Words (6,1 milyon dolar), 7. Düşmanı Korurken (Safe House) (4,8 milyon dolar), 8. Aşk Yemini (The Vow) (3,8 milyon dolar), 9. İyi Olan Kazansın (This Means War) (3,7 milyon dolar) ve son sırada Gizemli Adaya Yolculuk (Journey 2: The Mysterious Island) (3,6 milyon dolar).