İstanbul'da Asayiş Şube ekipleri, Fatih'te Jammerle otomobillerin uzaktan kumandalı frenkanslarını bozarak otomobil hırsızlığı yapan iki kişiyi yakaladı.

İstanbul'da otomobillerin uzaktan kumandalı anahtarlarının frekanslarını bozarak otomobil hırsızlığı yaptıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te durumundan şüphelendikleri B.Ş. ve M.B'yi göz altına aldı.

Şüphelilerin üst aramasında sahte kimlikler, sürücü belgeleri, çalıntı bir otomobile ait sahte ruhsat ile 2 adet frekans bozucu ''jammer'' cihazı ele geçirildi.

Yapılan araştırmada, şüphelilerin frekans bozucu ile araçların uzaktan kumandalı anahtarların frekanslarını bozdukları ve kumanda ile otomobilinin kapısını kilitlediğini sanan vatandaşların araçlarını çaldıkları tespit edildi.

Şüpheliler, tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, uzaktan kumandalı anahtarları olan araç sahiplerinin bu tür hırsızlıklara karşı araçlarını kumanda ile kilitledikten sonra elle de kontrol etmelerinin gerektiğini bildirdi. - haber 7