S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'nin (SSM), Londra'daki Victoria ve Albert Müzesi (V&A) işbirliğiyle düzenlediği, İslam geleneğinden esinlenen çağdaş sanat ve tasarım sergisi Jameel Ödülü 2009 finalistlerinden Camille Zakharia, 7 Ocak 2011 Cuma günü SSM Galeri Konferans Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul- Ortadoğu"nun önde gelen fotoğraf sanatçılarından olan 1962 Lübnan doğumlu Zakharia, SSM"de vereceği “Bir Fotoğraf Yolculuğu, 1996-2010” başlıklı sunumunda izleyicileri etkileyici bir görsel yolculuğa çıkarıp son 15 yıl içinde hayata geçirdiği projelerini tartışarak kimlik ve aidiyet hissi konularında düşündürtmeyi amaçlıyor.

Amerika, Yunanistan, Kanada ve Türkiye"de yaşamış olmasına rağmen İstanbul"da ilk kez halka açık bir sunum gerçekleştirecek olan Zakharia, Jameel Ödülü dışında, “International Photography Awards” kapsamında da 3 kere birincilik ödülüne layık görülmüştü.

7 Ocak 2011 Cuma günü saat 16.30"da gerçekleştirilecek ve sanatseverlerin ücretsiz olarak izleyebileceği sohbet, aynı zamanda 9 Ocak günü sona erecek olan Jameel Ödülü sergisini henüz görmemiş sanatseverler için de son bir hatırlatma niteliği taşıyor.

Jameel Ödülü Hakkında

ALJ Sosyal Sorumluk Başkanı Muhammed Abdul Latif Jameel"in girişimiyle başlatılan Jameel Ödülü, İslam sanat gelenekleriyle günümüzün uygulamaları arasında etkileşime fırsat vermek ve İslam kültürü konusunda daha kapsamlı bir tartışmayı başlatmak amacını taşıyor. Jameel Ödülü"nün ilkini kazanan İran asıllı New York"lu sanatçı Afruz Amighi"nin “1001 Sayfa” başlıklı eseri, gölge ve ışıktan yararlanılarak oluşturulan, karmaşık ve ilginç, ancak konumu tam kestirilemeyen şekillerden meydana geliyor.

Takı tasarımından fotokolaja, ahşap işçiliğinden serigrafiye uzanan geniş bir çeşitliliğe sahip sergi, İslam geleneğinin devingenliğini, bu gelenekten beslenen sanat ve tasarım ürünlerinin katmanlı ve anlamlı olduğunu gözler önüne seriyor.