Eşzamanlı olarak 15 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütü oluşturarak “yankesicilik” ve “kaldırımcılık” gibi yöntemlerle hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 26"sı kadın 52 şüphelinin interneti referans olarak kullandıkları belirlendi.

Transfer oluyorlar

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü öncülüğünde yapılan operasyonda Türkiye genelinde yankesicilik yaptığı belirlenen bir çete takibe alındı. Yaklaşık 4 ay süren takip sonucu 15 şehirde düzenlenen şafak operasyonunda 26"sı kadın, 4"ü çocuk 52 kişi gözaltına alındı. Polis İstanbul"da sorguya alınan çete üyelerinin çalışma yöntemlerini ortaya çıkarırken, hırsızlık gruplarında çalışan zanlıların kendi aralarında transfer oldukları ve transferi sağlamak için de interneti referans olarak gösterdikleri belirlendi. Transferler sırasında fazla para almak isteyen hırsızlar "iyi çaldıklarını" gösterebilmek için referans olarak "google"ı kullanıyor ve karşı tarafa “İsmimi google"a yaz" diyerek kendisiyle ilgili yapılan haber ve kamera kaydı görüntülerini gösteriyordu.

Petrol istasyonu olan da var!

Polis binlerce lira çaldığı tespit edilen şebeke üyelerinden bazılarının petrol istasyonu, bazılarının ise lüks semtlerde 5 ve 8 katlı iki apartmanın sahibi olduğunu belirledi. Zanlıların polise yakalanmamak için “Çingenece” dedikleri şifreli bir dil kullandıkları da ortaya çıktı. Zanlıların kullandığı bazı kelimeler ve anlamları şöyle:

Kuyumcu: Zerci
Polis: Zarbo
Çalmak: Çörmek
İşe çıkmak: Cenaze
Karakol: Dragon
Gözetleme: Cavlama
Yakalanma: Bigirilme

Milliyet