Nazilli 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Konferans salonunda düzenlenen eğitim sonunda sağlık çalışanlarına Yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı.

Nazilli İtfaiye Müdürlüğünde görevli İrfan Zengin Özay Şırklakoğlu ve Şükrü Ersan tarafından verilen seminerde, çıkması muhtemel yangınlar sonucunda alınması gereken önlemler, yangınlara yapılacak olan müdahaleler, yangın söndürme tüplerinin kullanımı, çıkan yangın sonrasında neler yapılacağı, kimlerden yandım isteneceği konularında seminer verildi.

Nazilli Toplum Sağlımı merkezi sorumlu hekimi Dr. Hakan Derici konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Her yıl olduğu gibi bu yılda sağlık çalışanlarımızın yangın ile ilgili olarak eğitim almalarını sağladık. Eğitim sonunda da yangın tüpleri ile çalışanlarımız çıkan yangına müdahale ederek hem yangını söndürdüler hem de yangın tüplerinin kullanımı ile ilgili uygulama yaptılar” dedi.

Seminer bitiminde Şehit Ahmet Çıyancı Nazilli 5 Nolu Aile Sağlığı merkezi bahçesinde seminere katılan sağlık çalışanları, itfaiye personeli tarafından yangın tüpü ile çıkan yangına nasıl müdahale edileceği konusunda aldıkları bilgileri pratiğe dökerek, varil içinde hazırlanan yangını söndürdüler.