İtalya'da bazı kentlerde ve yerel yönetimlerde 15-16 Mayıs'ta düzenlenen kısmi yerel seçimlerin ikinci turunda oy verme işlemi başladı.

Yaklaşık 7 milyon seçmeni ilgilendiren kısmı yerel seçimlerin ikinci turunda sandıklar TSİ 09.00'da açıldı. İki gün sürecek ikinci tur seçimlerinde, oy verme işlemi ilk gün olan bugün TSİ 23.00'de sona erecek. Seçmenler, yarın ise TSİ 08.00 ile 16.00 arasında sandık başına gidip, oy kullanabilecek.

Seçimin ilk turunda yüzde 50'nin üzerinde oy alamayan adayların kozlarını paylaştığı ikinci turda gözler iki büyük şehre; Milano ve Napoli'ye çevrildi.

İktidardaki merkez sağın kalesi konumundaki Milano'da yapılan seçimin ilk turunda, merkez sol adayı Giuliano Pisapia, mevcut başkan ve merkez sağ adayı Lettizia Moratti'nin önünde yer alarak, bir sürprize imza atmıştı.

Napoli'de de merkez sağ adayı Gianni Lettieri, ilk turda Değerler İtalyası Partisi adayı Luigi De Magistris'in önünde yer alsa da ikinci turun çekişmeli geçeceği yorumları yapılıyor.

Seçimler, son günlerde yaptığı açıklamalarla tüm dikkatleri üzerine çeken Başbakan Silvio Berlusconi için de kritik bir eşik olarak görülüyor. Berlusconi, iki şehri kaybetmeleri durumunda, bunun kendileri için yeni bir kriz yaratmayacağını da ileri sürdü.

A.A.