Dün sabah ve öğle saatlerinde 4.7 ve 4.4 büyüklüğündeki artçılar ardından akşam da bölgeyi sallayan 5.5"lik artçı deprem, L"Aquila"da halk arasında büyük paniğe yol açtı.

42 saat sonra kurtarıldı
Arama çalışmaları sürerken, dün gece genç bir kızın 42 saat sonra enkaz altından canlı olarak çıkarıldığı Sky-24 TV"si tarafından duyuruldu. Depremin vurduğu Abruzzo bölgesinin başkenti L"Aquila"da dün incelemelerde bulunan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ölenlerden 17"sinin henüz teşhis edilemediğini ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Depremin pazartesi Türkiye saatiyle 03.30"da meydana geldiğine işaret eden Berlusconi, “Dört çocuğu kurtarmayı amaçlayan bu işleme büyük önem veriyoruz. Kurtarma ekipleri orada da görev başında” dedi.
Berlusconi, kendilerinden haber alınamayan kişi sayısını ise 15 olarak açıkladı. Berlusconi, depremde yaklaşık 1000 kişinin yaralandığını, bunlardan 100"ünün durumunun ağır olduğunu da kaydetti. Berlusconi"nin verdiği bilgiye göre, deprem neticesinde L"Aquila"da 10 bin, civar beldelerde ise 7120 kişi evsiz kaldı.
Bu arada Portekiz açıklarında dün 5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Porto Santo Adası"nın 500 km kuzeyinde meydana gelen depremde ölen ya da yaralanan olmadı.

Milliyet