Koçarlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, proje üreten vatandaşlara iş imkanı sağlıyor. Maddi durumu yerinde olmayan ancak elinde mesleği bulunan vatandaşlara kaymakamlık sayesinde işyeri açma imkanı sağlanacak.
Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu,yaptığı açıklamada "İşsiz olup da iş kurma isteği olan, bilgi, beceri ve yeteneklerine güvenen, iş yapma kapasitesine sahip, maddi durumu yetersiz olan gençlerin ve vatandaşların para kazanabilecekleri bireysel kredi ile iş alanlarına yönlendirmek istiyoruz" dedi.
Kaymakam Dervişoğlu “Verilen 15 bin YTL kredinin bir yıl ödemesiz dört yıl eşit taksitte ödeneceği belirtilirken, proje bedelleri şahıslara nakit olarak verilmeyip, yapılacak işin çeşidine göre mal ve hizmet olarak verilmektedir. İsteklilerin bir dilekçe ile Koçarlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı"na başvurmaları gerekmektedir. Yardımlar muhtaç durumda bulunan, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmayanlar ve bu kuruluşlardan aylık gelir almayan vatandaşlara ve üretken duruma geçirilebilecek kişilere verilmektedir. Gelir getirici projeler için ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat eden ve şartları taşıyan herkese yardımcı olmaya hazırız” diyerek şartları tutan vatandaşların bu imkandan faydalanmasını istedi.