Suriye'nin Dera kentinde cuma günü başlayan olayların ardından Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, valinin istifasını istedi.

Lübnan'da yayımlanan Ed Diyar gazetesinin haberine göre, Dera kentinde cuma günü başlayan olayların ardından kent halkı, Vali Faysal El Kelsum'un görevden alınması talebinde bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, halkın talebi doğrultusunda Dera Valisinin istifasını istedi.

Der'a kentinde dün yapılan gösterilerde bir göstericinin hayatını kaybettiği ileri sürülmüş, resmi haber ajansı SANA'ya açıklama yapan bir yetkili tarafından bu yalanlanmıştı. Ancak çeşitli kaynaklarca, dün 23 yaşındaki Raid Akrad'ın gösteride hayatını kaybettiği ve bugünkü cenaze töreninde de gösteriler yapıldığı belirtiliyor.

Cenaze töreni nedeniyle kent girişinde güvenlik güçleri tarafından kontrol noktaları oluşturulduğu ve kente giriş-çıkış yapanların kimliklerinin kontrol edildiği bildiriliyor.

Bu arada Suriye basınında yer alan haberlerde, sınıra yakın bir noktada bulunan Dera kentindeki gösterilere Ürdün'den sızan kişilerin karıştığı iddiaları yer alıyor. Bu kişiler arasında Ürdün'de yaşayan Filistinlilerin de bulunduğu belirtiliyor.

Şam'daki bazı Filistinli grup temsilcilerinin, Dera kentinde yaşayan Filistinlilere uyarı amaçlı bildiriler dağıtarak, ülkede yaşanan olaylara karışmamaları yönünde uyardıkları kaydediliyor.

A.A.