İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili olarak, "Gerek istihbarat, gerekse operasyon planlamaları açısından konu takibimizdedir" dedi.

Gümüşhane'deki ziyaret ve temaslarını tamamlayarak karayolu ile Trabzon'a hareket eden Bakan Şahin, Zigana Dağı'ndaki bir tesiste sahur yaptı.

Şahin, bir gazetecinin CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili durumu sorması üzerine, "Ovacık ilçesinden Tunceli'ye seyir halindeyken saat 18.00 ile 19.00 sıralarında yolun orta noktasındaki bir mevkide terör örgütleri mensupları tarafından yolları kesilmek suretiyle yanındaki kişiler bırakılarak kendisi alıkonulup kaçırma eylemine maruz kalmıştır. Yaklaşık 1 saat sonra güvenlik güçlerimizin olaydan haberi olmuştur. Haber alınır alınmaz bütün güvenlik güçlerimiz, mülki makamlarımız olayın takibine başlamıştır" yanıtını verdi.

Güvenlik güçlerinin olayın ardından başlattığı çalışmaları sürdürdüğünü vurgulayan Şahin, "Gerek istihbarat, gerekse operasyon planlamaları açısından konu takibimizdedir. Bölücü terör örgütünün kötü niyetli ve hiç olmaması gereken eylemlerinden bir tanesini daha görmüş olduk. Ama güvenlik güçlerimiz olayı takip ediyor" diye konuştu.

"SANSASYONEL AMAÇLI"

Şahin, olayın terör örgütü tarafından sansasyonel amaçlı yapıldığını tahmin ettiklerini ifade ederek, "Terör örgütünün bir eylemidir. Sansasyonel amaçlı olduğunu ve bunu hedeflediklerini tahmin ediyoruz. Yani kaçırılan milletvekilimizdir, milletvekili sıfatını önemseyerek bu eyleme başvurduklarını değerlendirebiliriz" dedi.