Rahşan Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifa ettiğini ve kurultayın toplanacağını açıkladı..

Rahşan Ecevit, DSP lideri Zeki Sezer"in kendisine istifa ettiğini ve hızla kurultayı toplayacağını söylediğini "Örgüte Mesaj" başlıklı açıklamasıyla duyurdu.

Rahşan Ecevit"in “Zeki Sezer"i istifaya ben davet etmedim. Kendisi edeceğini söyledi, ben de ilk defa itirazda bulunmadım. İstifadan vazgeçtiğini de gazetelerden okudum. Genel Başkanlık için kimseyle görüşmedim, kimseyi önermedim, kimseyi ima etmedim. Adaylar çıkar, ben de sade bir üye olarak oyumu kullanırım” dedi.

Ecevit, "Rahşan Ecevit"in Örgüte Mesajı" başlığıyla, son günlerde basında yer alan bazı haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eşi Bülent Ecevit"in hasta olmadan önce "Türkiye"nin geleceğinin karanlıklara doğru çekildiğini ve bu zor durumun üstesinden ise sağlı sollu bir iş birliğiyle gelinebileceğini" söylediğini belirtti. Bülent Ecevit hastayken bu iş birliği arayışlarını onun adına yürüttüğünü ve siyasi parti liderleri ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini hatırlatan Ecevit, ancak sadece DSP-CHP iş birliğinin oluşturulabildiğini ve hedeflenen sonucun elde edilemediğini ifade etti.



-ECEVİT"İN BASIN AÇIKLAMASI DSP"NİN SİTESİNDE YAYINLANMAMIŞ-

Ecevit, şu an Türkiye"nin içinde bulunduğu durumun daha da vahim olduğunu ve ciddi bir rejim sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
"Siyasi belirsizlik ve yaklaşan seçimler, Cumhuriyet ilkelerini savunan tüm siyasi partilere, kurumlara ve kişilere ciddi bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluğun gereği olarak kısır çekişmelerin bırakılması ve Bülent Ecevit"in belirttiği sağlı sollu iş birliğine olanak sağlayacak bir açılımın yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu düşüncelerimi geçtiğimiz ay içinde yaptığım basın açıklamasıyla kamuoyuna da duyurmuştum. Ne yazık ki bu açıklamama partimizin internet sayfasında yer verilmedi."
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer"in isteği üzerine geçen hafta Oran"da 2 saat görüştüklerini belirten Ecevit, şu ifadelere yer verdi:
"Bu görüşmede Sayın Sezer basına yaptığım açıklamanın parti adına bir olumsuzluk yarattığını, çok sayıda önemli ismin partiye katılmak için başvurduğunu ancak bu açıklamadan sonra bu kişilerin tamamının partiye katılmaktan vazgeçtiğini söyledi. Ben de kendisine partiye katılımlarla ilgili bu iddiasını gerçekçi bulmadığımı, 3-4 yıldır DSP'ye katılımlarla ilgili çok sözler söylendiğini ancak hepsinin sonuçsuz kaldığını, DSP'nin hakettiği büyümeyi sağlayamadığını belirttim. Ayrıca, içinde bulunduğumuz kritik süreçte partiden önce Türkiye'nin gelmesi gerektiğibi hatırlattım. İki saat süren görüşmede benim söylediklerim bunlardan ibaretti. Geri kalan zamanda sürekli Sayın Sezer konuştu. DSP'nin ve kendisinin çok ama çok başarılı olduğunu aşırı sinirli ve yüksek bir ses tonuyla anlattı. Tek taraflı bir sözlü saldırı biçiminde gerçekleşen görüşmemizin sonunda da istifa ettiğini en kısa zamanda kurultayı toplayacağını ifade etti."
DSP milletvekilleriyle yaptığı görüşmede bu gelişmeyi onlara ilettiğini belirten Ecevit, olası bir kurultayın Bülent Ecevit'in ortaya koyduğu sağlı sollu açılımın gerçekleşmesi iöin bir fırsat olabileceğini ve milletvekillerinin sorusu üzerine de sağ ve soldan bazı isimlerin bu açılımda yer alabileceğini söylediğini kaydetti. Rahşan Ecevit, “Zeki Sezer"i istifaya ben davet etmedim. Kendisi edeceğini söyledi, ben de ilk defa itirazda bulunmadım. İstifadan vazgeçtiğini de gazetelerden okudum. Genel Başkanlık için kimseyle görüşmedim, kimseyi önermedim, kimseyi ima etmedim. Adaylar çıkar, ben de sade bir üye olarak oyumu kullanırım” dedi.

ZEKİ SEZER: İSTİFA ETMEDİM

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bugün saat 15:00"te DSP Genel Merkezi"nde görevinin başında olduğuna ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı.