Başbakan Tayyip Erdoğan, parti yönetiminde sürpriz bir değişikliğe imza atarak, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen"in yerine Siyasi Danışmanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik"i getirdi.

Bugün açıklama yapan Kürşad Tüzmen, görevden alınmadığını hastalığı sebebiyle Başbakan'dan izin istediğini söyledi.

Erdoğan bu görev değişikliğini önceki gece yaptı. Erdoğan, Tüzmen ve Çelik"e görev değişikliğini ileterek, parti yönetimini de bilgilendirdi. Konunun resmi açıklama yapılana kadar gizli tutulması kararlaştırıldı. Ancak, bu bilgi dün akşam saatlerinde parti kulislerine de yansıdı. Görev değişikliğine ilişkin resmi açıklama bugün kamuoyuyla da paylaşıldı.

Tüzmen"in demokratik açılım sürecinde aktif rol alamadığı için görevden alındığı, yerine etkin performans sergileyen Çelik"in getirildiği ifade ediliyor. Tüzmen"in, yakın çevresine değişiklikle ilgili “Hayırlı olsun” dediği belirtildi.

"KENDİM AYRILDIM"

Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını Adana Milletvekili Ömer Çelik'e devreden Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, görevden kendi isteğiyle ayrıldığını ifade ederek, “Bu benim bir ay öncesinden Sayın Başbakan ile yaptığım bir görüşmedir. Kendisinden izin istedim. Dedim ki, 'Sağlık sıkıntılarım var, rahatsızım'. Kendisi de kabul ettiler, sağ olsun bana o izni verdiler” dedi.

Hürriyet