Başka örümcek türleri için su içinde kalmak ölüm anlamına gelirken, su örümceği nasıl oluyor da hayatını denizin dibinde geçirebiliyor? Suyun altında nasıl ağını kurabiliyor? İşte bu noktada Biologlar, yaşamının çoğunu suyun altında geçiren su örümceğinin bunu nasıl başardığını tespit ettiler.

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, Avrupa ve Asya'da bulanan örümcek, vücudundaki küçük kılların içine yüzeyden aldığı havayı topluyor ve bitkiler arasında ördüğü ağın altında bir dalgıç çanı oluşturmak için bu havayı boşaltıyor. Fakat, Almanya ile Avustralya'daki çevre bilimciler ve fizyolojistler, bu dalgıç çanının aynı zamanda örümceğin uzun süre hava almadan su altında kalmasına yardım etmek için oksijen absorbe (içine çektiğini) ettiğini tespit ettiler. Bilim adamları, dalgıç çanının içine ve dışına yerleştirdikleri küçük, fiber-optik proplarla (sonda) oksijen seviyesini izleyerek bu keşfi gerçekleştirdi.

Ayrıca, bilim adamları daha büyük su altı örümceklerinin ya da beslenme gibi aktivitelerle meşgul olduklarında daha fazla oksijene ihtiyaçları olacağı için daha büyük dalgıç çanı yaptıklarını da belirlediler. Böylece, bu çanlar içinde daha fazla oksijen tutuyor.