Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) rektör adaylığı seçimleri tamamlandı. Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda yapılan  seçimlerde, mevcut Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu, ADÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Erpek, ADÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kaya, ADÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Başak, ADÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altınışık rektör adaylığı için yarıştı.

Seçimde toplam 491 kişinin oy kullandığı açıklandı.

BENİM İÇİN İYİ BİR SONUÇ DEĞİL

Sonuçların belli olmasının ardından değerlendirme yapan Prof. Dr. Şükrü Boylu, "Aslında bu kadar yakın bir sonuç beklemiyordum. Pek de başarılı bir sonuç değil. Herkese hayırlı olsun" dedi. Boylu, seçim sonuçları belli olduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin güzel bir ortamda geçtiğini ifade ederek, düşündüğünden daha az oy aldığını ve kendisi için başarısız bir sonuç olduğunu söyledi.
     Seçimde ikinci en yüksek oyu alan Prof. Dr. Sema Başak da bundan sonraki aşamaların da aynı güzellikte geçmesi temennisinde bulunarak, oyların eşit bir şekilde dağıldığını ifade etti.
     Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ise bundan sonraki aşamada, bütün adayların YÖK'e giderek, projelerini anlatacağını vurgulayarak, ''100 oy bekliyordum, 101 oy aldım. Beklediğim bir sonuçtu'' dedi.
     YÖK, seçime giren 6 adaydan 3 ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak ve Cumhurbaşkanı Gül de 3 adaydan 1'ini rektör olarak görevlendirecek.

ADAYLARIN ALDIĞI OYLAR

Prof. Dr. Mustafa Altınışık      = 1

Prof. Dr. Sema Başak             = 122

Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu  =101

Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu = 130

Prof. Dr. Gökhan Erpek          = 77

Prof. Dr. Osman Kaya            = 55

Geçersiz = 5