Uğur Dündar ve Arena ekibi, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş hakkında dava açılmasına neden olan "sahte çürük raporunu" buldu.

Savcılığın terör örgütünce hazırlandığını iddia ettiği raporda, "Akciğer Tüberkülozu Sekeli" teşhisi konan Demirtaş için, "Barışta askerliğe elverişli değildir, savaşta görevyapar" deniyor.

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş"ın askerlik görevinden kaçmak için kullandığı iddia edilen sahte çürük raporuna Uğur Dündar ulaşmayı başardı. Etimesgut Askeri Hastanesi"nden alınmış gibi görünen ve Elazığ-Palu Askerlik Şubesi"ne gönderilen sahte çürük raporunda, Demirtaş"a, "Akciğer Tüberkülozu Sekeli" teşhisi koyulmuş. 01-12-2006 tarihli raporda, Demirtaş için, "Barışta askerliğe elverişli değildir, savaşta görev yapar" yazılmış. Raporun altına Hava Tabip Albay Baştabip Mustafa Özdemir adıyla atılan imza ise sahte.

KOMPLO DEMİŞTİ

Sahte çürük raporu çetesine karşı ilk operasyon, bu yılın başlarında yapıldı. Aralarında askeri personelin de bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı, 22 kişi tutuklandı. Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, aralarında PKK"lıların da bulunduğu 159 asker kaçağının sahte çürük raporu aldığını ortaya çıkardı. Çeteden sahte çürük raporu alanlar arasında DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş"ın da olduğu belirlendi. Ancak Demirtaş iddiaları yalanlayarak, kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü.

1994"TE TAKİBE ALINDI

Ankara Cumhuriyet Savcılığı"nın 8 Kasım 2007"de tamamladığı iddianamede, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş hakkında şu sonuca varıldı: "Şüpheli, Elazığ-Palu Askerlik Şubesi Başkanlığı"na tabi. 1994 yılında yoklama kaçağı olarak takibe alındı. Bu süre içerisinde terör örgütü faaliyetine katılmak suçundan tutuklanması nedeniyle celbi yapılamadı. Daha sonra tahliye oldu. 24.08.2006 tarihinde suç örgütünün aracılığı ve yönlendirmesi ile yabancı şube olan Çankaya Askerlik Şubesi"nden Etimesgut Hava Hastanesi"ne sevk aldı. Örgüt tarafından sahte olarak düzenlenen ve hastanece verilmiş gibi gösterilen 01.12.2006 tarih ve 3723 sayılı "Akciğer Tüberkülozu Sekeli hastalığı tanısı ile askerliğe elverişli değildir" raporu alarak şubesine ibraz etti. Rapor nedeniyle şüphelinin askerlikle ilgili araması durduruldu ve bu tarihten itibaren askerliğe alınmadı."

SAHTELİĞİ BELGELENDİ

Savcılık iddianamesi şöyle tamamamlanıyor: "Ancak hastane kayıtlarında, herhangi bir hastane giriş kaydı bulunamadı. Raporun tamamen sahte olduğu, hastanede değil, örgüt tarafından sahte olarak düzenlendiği belirlendi. Ayrıca savcılığımız tarafından yapılan operasyon sırasında, örgüt liderlerinden Aytekin Demirdaş"ta yapılan aramalarda, şüpheliye ait sevk yazısı ve ön rapor örnekleri ele geçirildi. Şüphelinin örgüt üyelerinden Mehmet Özkaplan ve Ayhan Eke ile görüşmelerinin bulunduğu tespit edildi."

5 YILA KADAR HAPİS

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Kasım"da tamamladığı iddianamede 182 kişiye dava açılmasına karar verdi. iddianamede DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş"ın, çürük raporu almak için "sahte evrak düzenlemek ve kullanmak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Uğur Dündar ve Arena ekibi, halen Brüksel"de bulunan Demirtaş"ın görüşlerini almak istedi. Ancak ısrarlı çabalara karşın, DTP Genel Başkanı"na ulaşmak mümkün olamadı.

Vatan