Pasinler Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda görev yapan öğretmen A.K.’ye hayati tehlike arz edecek şekilde kasten yaralama, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel saldırı suçlarından aranan kişinin bulunması için Erzurum Emniyet Müdürlüğünce aynı gün uzman bir ekip görevlendirildiğine dikkat çekildi.

Yapılan yazılı açıklamada,olaya ilişkin iz ve delillerin incelenmek üzere İstanbul Kriminal Polis Labaratuvarına gönderildiği bildirildi. Yörede ki güvenlik kamera kayıtları alınarak çözümü yapıldığı, olayı gerçekleştiren kişinin robot resmi çizilerek tüm Pasinler ilçesinde aramaya başlanıldığı belirtildi.Mağdura ait tüm banka hesap kayıt ve hareketleri, telefon kayıtlarının çıkarıldığı vurgulayanan basın bülteninde olayı akli dengesi bozuk veya psikolojik rahatsızlığı bulunan kişinin yapmış olabileceği değerlendirilerek Pasinler ilçesi Hastane kayıtları üzerinde 35 kişinin araştırmasının yapıldığı anımsatıldı. 

Mağdur A.K’nın görev yaptığı okul ile daha önce çalıştığı yerlerde araştırma yapıldığına işaret edilerek bültende şu görüşlere yer verildi:

“Pofesyonel ressamlar tarafından robot resim çizdirilmiştir.Mağdurun kullanmakta olduğu cep telefonunun raporları, sosyal paylaşım sitesi facebook hesabı tetkik edilmiştir.Olayı gerçekleştiren fail ya da faillerin yaralı olabileceği yönünde bilgi alındığından yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara bulunan Pasinler ilçesindeki tüm şahıslar incelenmiştir. Olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yaralı olabileceği değerlendirildiğinden tedavisini yaptırmak üzere müracaat edebileceği başta eczaneler, Sağlık Ocakları ve Devlet Hastanesi kayıtları tetkik edilmiştir.Verilen eşkal doğrultusunda Pasinler ilçesinde bulunan tüm umuma açık internet kafe, kahvehaneler, park ve bahçeler, alış veriş merkezleri, otobüs ve dolmuş duraklarında çalışma yapılmıştır.

Pasinler ilçesinde bulunan tüm mahalle muhtarları ile toplantı yapılarak kendilerine intikal eden olayla ilgili tüm bilgilerin paylaşılması istenilmiştir.

Pasinler ilçesinde daha önce benzer yöntem ve metot kullanılarak gerçekleştirilen tüm olaylar incelenmiştir. Olayı gerçekleştiren şahsın Pasinler ilçesine bağlı köylerde ikamet edebileceği değerlendirildiğinden ilçe jandarma komutanlığı ile iş birliği yapılarak köylerin araştırılması talep edilmiştir. İlçede bulunan tüm konaklama tesisleri ile otellerin kayıtları incelenmiştir.

Mağdur ve akrabaları ile sürekli görüşülerek çalışmalara ilişkin bilgilendirmeler yapılmış, ayrıca şüphelendikleri kişiler araştırılmıştır. Mağdurun ikamet ettiği yer ve yakın çevresinde bulunan tüm ikametler ziyaret edilerek olaya ilişkin bilgi ve görgülerinin olup olmadığı kendilerine sorulmuş, alınan bilgi ve duyumlar doğrultusunda araştırmalar yapılmıştır.Mağdur A.K. ile tanık H.A.’nın fotoğraf teşhisinden olayı gerçekleştiren kişinin M.A.Y. olduğu teşhis edilmesi üzerine adı geçen kişinin yakalanması için Pasinler Sulh Ceza Mahkemesinden Yakalama Kararı çıkartılarak İzmir ili Gaziemir ilçesinde bir arkadaşının evinde yakalanmıştır. 

Şahıs ilimize getirilerek canlı teşhis yaptırılmış, yaptırılan bu canlı teşhis de mağdur ve tanık teşhis edememiştir. A.K’nin çantası 15 Nisan günü Hasankale girişinde yanmış vaziyette bulunmuş, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünce olay yerinden gerekli iz ve deliller alınarak incelemeye alınmıştır. 17 Nisan günü Pasinler ilçesinde bulunan 15 mahalle muhtarı ile İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan çalışmalara ilişkin toplantıda muhtarların mahallelerinde konu ile ilgili daha hassas bir şekilde araştırma ve çalışma yapılarak elde ettikleri bilgileri derhal bildirme talebinde bulunulmuştur. Pasinler ilçe merkezinde 3617 hane olduğu tespit edilerek nüfus müdürlüğünden hanelerde ikamet etmekte olan şahısların kimlik bilgileri çıkartılarak oluşturulan 11 ekibe şüpheliye ait robot resim de verilerek tüm haneler dolaşılmaktadır. Bu çalışmalar esnasında eşkale benzer kişilerin fotoğrafları çekilerek müşteki A.K’ya gösterilerek teşhis işlemi yaptırılmaktadır. Konu ile ilgili çalışmalara çok yönlü olarak devam edilmektedir."