Mektupta, eşi kara çarşaflı, tarikatçı SAT"çılar sıralanıyor

Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü, “Kafes Eylem Planı” ve “Amirallere Suikast” davalarıyla birleştirilen Poyrazköy davasının önceki günkü duruşmasında TSK"daki köstebek operasyonunu ilk kez kamuoyuna duyurmuştu. Deniz Kuvvetleri"ni hedef seçen içlerine yerleşmiş sütü bozuk 4 kişinin, gizli istihbarat teşkilatıyla ortak tertipler düzenlediğini anlatan Öğütçü, kendisine gelen bir ihbar mektubuyla harekete geçtiklerini ve tertibi düzenleyen 4 personeli tutukladıklarını vurgulamıştı. Öğütçü detayları dün VATAN"a anlattı.

Denize mühimmat attı

Cemal Korkmaz sahte isimli ihbar mektubunun 20 Mayıs 2009"da geldiğini söyleyen Öğütçü, mektubu aynı gün incelenmesi için İstihbarat servisine verdiğini belirtti. Öğütçü şunları söyledi: “23 Mayıs 2009"da işe geldiğimde bana Mehmet Solak adlı kişinin bir gün önce denize mühimmat attığı söylendi. Anında ihbar mektubunda ismi olduğunu hatırladım ve hemen soruşturma açtım. Mektuptaki isimlerden ABD"ye sık sık gidenin Mehmet Emin Koçak olduğunu tespit ettik. Koçak"ın en son Ocak 2009"da izinsiz olarak Almanya"ya da gittiğini öğrendik. Hepsi tutuklandı. Soruşturmanın hangi aşamada olduğunu da emekli olduğum için takip edemiyorum.”

Sayın komutanım

"(...) Çalıştığım dönemde SAT"çılardan bazılarının tarikatlara üye olduklarını duydum. Bazılarının eşlerinin kara çarşaflı olduklarını çok iyi biliyorum. Fatih ve Ümraniye"de cemaatevi toplantılarına katıldıklarını öğrendim. Çok borçları olduğunu söyledikleri halde aniden bir anda paralanarak araba aldıklarını biliyorum. Bu şahıslardan birinin ABD"ye gidip gelmesinden sonra da SAT Grup Komutanlığı"nda olayların meydana gelmesi benim dikkatimi çok fazla çekmiştir. Bahsettiğim şahısların isimleri M.Emin Çolak - İbrahim Balçın - Mehmet Solak ve Lokman Gökbulut"tur. Saygılarımla.”