Her yıl dünyanın ''top model'' adaylarının belirlendiği ''Miss Model of World (Dünya Mankenler Kraliçesi)'' yarışmasının kurucusu Çevik Suha Alpaylı tarafından bu organizasyonun ulusal ayağı olarak düzenlenen ''Miss Model of Turkey'' İzmir'in Çeşme ilçesinde yapılacak.
Çeşme Alaçatı'da 6 Haziran Cumartesi akşamı yapılacak yarışma finaline katılacak mankenler, organizasyonun 21. yılında Türkiye'nin mankenler kraliçesi olabilmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kampta organizasyon komitesinde yer alan deneyimli eski mankenlerden mesleki konularda gün boyu uygulamalı ders alan genç modeller, yoğun bir tempoda final gecesine hazırlanıyor.

İzmir, Ankara, İstanbul ve Antalya'daki mankenlik ajanslarına bağlı çalışan mankenler arasından seçilen 21 mankenin modellik mesleğinde en iyi olabilmek için yarıştığı organizasyonda birinci seçilecek manken, Türkiye'yi bu yıl kasım ayında Çin'de düzenlenecek ''Miss Model of World''de temsil edecek.

Türkiye'nin en iyi ikinci mankeni seçilecek adayın Arnavutluk'ta yapılacak ''Miss Globe''a katılmaya hak kazanacağı organizasyonda 3. seçilecek manken de İspanya'da düzenlenmesi beklenen ''Miss Bikini of World'' yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek.

Opera sanatçısı Altuğ Dilmaç, manken Ece Gürsel, BG Manken ve Fotomodel Ajansı kurucusu Başak Gürsoy, şarkıcı Hande Yener, modacı Zuhal Yorgancıoğlu'nun jüri üyeliği yapacağı yarışmanın final gecesinde İzmirli genç şarkıcı Cemile Yılmaz sahne alacak.

-''ÜLKENİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR''-

Organizasyon Komitesi Kurucu Başkanı Çevik Suha Alpaylı, genç mankenlerin kamp çalışmalarını sürdürdüğü otelde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Mankenler Kraliçesi Yarışması'nı dünyanın ilk manken yarışması olarak 1988 yılında kendisinin organize etmeye başladığını söyledi.

''Miss Model of World''un Türkiye ayağı olarak 21 yıldır düzenlenen yarışmanın profesyonel genç mankenlerin yarıştığı bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Alpaylı, şunları kaydetti:

''Yarışmaya katılan adaylar, zaten mankenlik nosyonunu, adımlarını, becerilerini bilen kişiler oluyor. Onları bir hafta kampta tutuyoruz. Kampta bizim bünyemizde bulunan eski mankenler tarafından ek eğitimlerle yetiştiriliyorlar ve o aşamadan sonra yarışmaya katılma imkanına sahip bulunuyorlar. Bu yarışma bir modellik yarışması olmasına rağmen unutulmaması gerekir ki çok meşhur mankenlerin katılacağı bir yarışma değildir. Bunlar daha ziyade genç mankenler, mankenliğin ilk aşamasındaki kişiler oluyor ki bu yarışma onların ufkunu açıyor, kabiliyetleri varsa ve kendilerini iyi tanıtabiliyorlarsa ajansları da iyi promosyonlarını yapabiliyorsa şöhretin yolunu tutuyorlar.''

Alpaylı, 21 yıllık süreçte bu yarışmada kraliçe seçilen mankenler arasından Sibel Tan, Begüm Özbek, Gökçe Yanardağ, Esra Dop ve Tuğba Özay gibi ''top modelliğe'' ve sonrasında sanat ve televizyona adım atan isimler çıktığını belirtti.

Organizasyonun hemen hemen her yıl farklı kentlerde gerçekleştirilmesi ve sonrasında dereceye giren mankenlerin katıldığı uluslararası yarışmaların dünya tarafından dikkatle takip edilmesi nedeniyle ülke tanıtımına da önemli katkıda bulunduğunu ifade eden Alpaylı, ''Yarışmamız, sanki bir yarışmacı makinesi gibi seçtiği kızları ülke dışına gönderiyor, tabii ki bu sebeple bu yarışmanın ülke tanıtımına katkısı olduğuna inanıyorum'' dedi.