7 gencin doğlagaz sızıntısından dolayı ölmesinin ardından istifa eden Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir gerekçesini anlattı...

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşı gecesi 7 üniversite öğrencisinin karbonmonoksit zehirlenmesi dolayısıyla hayatlarını kaybetmesine ilişkin bugün gazetelerde yer alan haberlerin, şahsını ve kurumunu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu savundu.

Demir, açıklamasında şunları kaydetti:

''Dün düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz'ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım.

Ayrıca bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için doğal gaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum.

Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarptırılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır.''

Demir, toplantıda bir soru üzerine, gençlerin durumuyla ilgili çok samimi bir şekilde gördüklerini anlatıp, ''Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam'' dediğini anımsatarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı. Bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde 'gençler çıplaktı' diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı.

Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin, iğrenç bir şekilde çarptırılarak kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum.

Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümünde hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum.''

HABER 7