NBA"de Hidayet Türkoğlu muradına erdi. Orlando Magic ile 6 yıllığına 36 milyon dolarlık sözleşmenin 7.3 milyon dolar alması gereken son yılında serbest kalan 30 yaşındaki milli oyuncuyu kapma yarışı sona erdi. Kazanan Toronto oldu.

35"e "hayır" dedi
Bu sezon özellikle Lakers ile oynanan final serisinde gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanan Hido (Bu sezon 16.8 sayı, 5.3 ribaund ortalama ile oynadı) Magic"in 4 yıllığına 35 milyon dolar önerisine "hayır" dedikten sonra, yıllık 10 milyon dolara imza atacağını söylemişti. Bu açıklamadan sonra Portland Trail Blazers ile yapılan görüşmeler akabinde "transfer tamam" denildi. Ancak eşi Banu"nun Kanada takımını istemesi, Doğu Konfederasyonu temsilcinin genel menajeri Bryan Colangelo"nun, 5 yıl için 53 milyon dolar (yılda 10.6 milyon dolar) teklifi bir anda ibreyi Toronto"ya çevirdi. Colangelo"nun ısrarlı yaklaşımı sonrası Hidayet Türkoğlu dün sözleşmeyi imzaladı. Son iki imza sonunda 89 milyon dolar kazanan kaptan, en pahalı oyuncu olarak adını Türk spor sayfasına yazdırdı.

9 yıllık NBA deneyimi olan Hido, 2004"te free agent olarak Orlando Magic ile sözleşme imzalamadan önce Sacramento Kings ve San Antonio Spurs"ta formalarını giymişti.

Takımda Avrupalı çok
Koçluğunu eski Fenerbahçeli Jay Triano"nun, genel menajerliğini ise eski Benetton Trevisolu Murizio Gherardini"nin yaptığı Toronto Raptors"ta Avrupalı oyuncular İspanyol Jose Calderon, İtalyan Andrea Bargnani, İngiliz Pops Mensh-Bonsu ve Hırvat Roko Ukic bulunuyor.