Bayram günü 4'ü çocuk 9 kişinin can verdiği, 66 kişinin yaralandığı saldırının faili belirlendi. Bombayı patlatan terörist 'Firaz' kod adlı Murat Filiz. Yardımla suçlanan 13 kişi de gözaltında. Gaziantep Valisi Erdal Ata, teröristin hala bölgede olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Ata, Filiz'in geçmişte kapatılan DTP'nin gençlik kolları sorumlusu olarak görev yaptığını da aktardı. Ata'nın verdiği bilgiler şöyle:

l 34 JNU 86 plaka takılı, şase numarasından 54 UE 926 plakalı olduğu tespit edilen siyah renkli araç 11 Nisan'da Sakarya'dan çalındı.
l Diyarbakır'da 50 kilo C-4 patlayıcı yüklendi. Şanlıurfa Siverek'ten çekici araca yüklenerek 20 Ağustos'ta Gaziantep'e getirildi. Çekiciden indirildikten 4 dakika sonra patlama yaşandı.
l Çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi K.S. Siverek'te gözaltına alındı. Aracı, Siverek'ten çekici şoförü M.Ç. ve terörist Murat Filiz getirdi. 
l R.F., H.F., B.T. ve Y.A.'nın 21 TP 998 plakalı araçla yardım ettikleri belirlendi, bu kişiler de gözaltına alındı. Vali Ata, 'başka ülke bağı var mı' sorusuna ise şu yanıtı verdi: 'PKK'ya birçok ülke destek veriyor. AB ülkeleri tarafından da destekleniyor. Ama doğrudan bir ülkeyi ilişkilendirmemiz şuan için mümkün değil.' 
NEDEN YAKALANAMADI: Ata, aracın 8 aydır neden bulunamadığı sorusuna şu yanıtı verdi: 'Net olarak cevap vermek zor. Ancak bilgilere göre çalınan aracın plakası da çalıntı ve çalınan plaka da aynı model, aynı renk araçtan çalınıyor. Çok detaylı bir araştırmaya girmediğiniz zaman veya o aracın bir suça karışmadığını tespit etmediğiniz taktirde, çalıntı olduğunu ancak plaka ve şasi numaralarını karşılaştırarak anlayabiliyorsunuz. 
O MÜDÜRÜ ÖVDÜ: Ata, AK Parti'li Şamil Tayyar'ın eleştirdiği Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ile jandarmaya teşekkür etti. Tayyar'ın, 'müdürün ihmali olduğu' iddiası da soruldu. Ata, 'Siyasilerin muhatabı biz değiliz. İddialara bakanlığımız cevap verecektir' dedi.
ÇEKİCİ ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI: Çekicinin sürücüsü M.Ç. tutuklandı, M.Y., V.Y. ve K.S, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
ÖĞRETMENE SAĞLIK KONTROLÜ: Güzergahta teröriste yardımla suçlanan öğretmen M.H. sağlık kontrolünden geçirildi. M.H., Mersin'deki bir akrabasının evinde gözaltına alınmıştı. Şanlıurfa Siverek'teki bir okulda müdür yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınması Siverek'te şaşkınlık yarattı. M.H'yi tanıyanlar, eşinin bir devlet dairesinde çalıştığını, sakin bir kişiliği olduğunu belirtti. M.H. bayram tatili için Mersin'e gittiğini, ardından üniversiteyi kazanan oğlunun kaydı için İstanbul'a geçeceğini söylemiş.  

Karayılan'ın korumalığını yapmış
 'FİRAZ' kod adlı Murat Filiz, 2005'te terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına katıldı. 2006'da Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümünde molotof kokteyli atmaktan tutuklandı. 7 ay cezaevinde kaldı. Cezaevi sonrası tekrar örgüte katıldı ve Diyarbakır sorumlusu oldu. Kandil'de bomba eğitimi alan terörist Filiz'in Murat Karayılan'ın yakın koruması olduğu da öğrenildi.