Başbakan Erdoğan, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 4. Genel Kurulu'nun açılışında bir konuşma yaparak Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti. Gazze'ye halen gıda ve ilaçların çok zor bir şekilde girdiğini, inşaat malzemesinin ise giremediğini ve insanların çadırlarda yaşadığını hatırlatan hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu:

GAZZE'SİZ BARIŞ OLMAZ

“Gazze'deki drama sessiz kalarak, duyarsız kalarak, yaşanmakta olan trajediye gözlerimizi kapatarak, kulaklarımızı tıkayarak, Akdeniz'i bir barış gölü haline getiremeyiz. 1500 insanın ölümü, çocuk, kadın, 5 bin yaralı insan ki bunlar benim ülkeme de geldi. Ben bu yaralıları gördüm. Bunları kitle imha silahları ile vurmaya yönelik adımlara karşı sessiz kalınamaz. Bu insani bir sorundur ve tavrımızı ortaya koymalıyız.”

RÜŞVET-İ KELAMDAN HOŞLANMAM

Erdoğan, konuşmasının ardından yanına gelen İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Majallie Whbee ile kısa süre sohbet etti. Erdoğan çıkışta bir gazetecinin “İsrailli parlamenter ile ne konuştunuz?” sorusu üzerine şunları anlattı: “Onlar da çocuk öldürüyor, dedi. Benim de söylediğim şu; Onlar da öldürüyor, ne kadar öldürüyor, siz ne kadar öldürüyorsunuz. Bunlar savunmasız insanlar. Kullandığınız fosforlu bombalar. orantısız güç noktasında kalkıp da Filistin'le mukayese edilebilir mi? Filistin'in savunma noktasında gücü nedir, İsrail'in savunma imkanı nedir? Bugün İsrail'in dünyada farklı yeri var. Nükleer silahı olan bir ülke durumunda. Başka bir şey söylemeye gerek var mı? Bunu gizleyeyim mi? Aramızdaki münasebet sebebiyle söylemeyeyim mi? Ben rüşvet-i kelamdan pek hoşlanmam. Gerçek neyse bu gerçeği söylemek zorundayım.”/yeni şafak