Tümgeneral Firuzabadi, bir konferanstaki konuşmasında, "ülkesine yönelik İsrail ve ABD'nin askeri saldırı tehditlerini" değerlendirdi.

"ABD, vatandaşlarının vergileriyle İsrail'i donatıyor" diyen Tümgeneral Firuzabadi, "İran'ın olası saldırılara ağır cevap verecek olması onları rahatsız ediyor" dedi.

Firuzabadi, İran-Irak savaşına atfen, "Sekiz yıllık kutsal savunma, İran halkı için paha biçilmez bir tecrübe oldu ve bu tecrübe düşmanların saldırısını önlüyor. Onlar, bu tecrübeden yoksun oldukları için Irak ve Afganistan'da yenilgiye uğradılar" ifadelerini kullandı.

Yerli savunma sanayinde büyük başarılara imza attıklarını da kaydeden Tümgeneral Firuzabadi, ordunun her türlü ihtiyacını karşılayabilecek düzeye geldiklerini söyledi.

Washington ve Tel Aviv yönetimleri, "İran'a karşı askeri saldırı da dahil her türlü seçeneğin masada olduğunu" açıklamıştı.

Tahran yönetimi de olası saldırılara "çok ağır cevap vereceği" uyarısında bulunmuş, "bölgedeki ABD üsleri ile İsrail'in hiçbir noktasının güvende olmayacağını" ilan etmişti./yeni şafak