İsrail Devlet Bakanı Benny Begin, "Türkiye ile İsrail arasındaki krizden İsrail hükümetinin derin endişe ve rahatsızlık duyduğunu" belirtti.

Atina'da yayımlanan Ta Nea gazetesine demeç veren Begin, "Türkiye-İsrail ilişkilerindeki krizin geçici olup olmadığına ilişkin" bir soru üzerine, "Bilmiyorum. Ancak durum endişe verici ve rahatsız edici. Hükümetim bundan büyük rahatsızlık duyuyor" ifadesini kullandı.

Begin, "Türkiye'nin, İran, Suriye ve Lübnan ile yeni bir ittifak arayışı içinde bulunduğu" görüşünü dile getirerek, "bunun İsrail ve Avrupa için tehlikeler içerdiğini" iddia etti.

Begin şu görüşleri öne sürdü:
"(Başbakan Recep Tayyip) Erdoğan'ın AK Partisi tezlerinde çok açık. İran ile yeni bir ittifak arayışı içerisinde olması, her şeyi kendiliğinden ortaya koyuyor. Türkiye, İran, Suriye ve Lübnan'ın bu yeni ittifakı, hem bizim için, hem de Avrupa için endişe verici. Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nde, İran'ın nükleer programıyla ilgili yaptırımların aleyhine oy kullandı. Bu ittifakta tüm bölge için yeni tehlikeler gizlenmektedir. İran da Suriye de terörist örgütleri eğitip silahlandırıyor. Türkiye NATO üyesi bir ülkedir ve böyle bir tavır içerisinde olmamalı. Acı gerçek budur ve bununla karşı karşıyayız."

A.A.