Orman Bakanlığı, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro gibi tehlikeli tür sayılan köpeklerin üretimi, sahiplenilmesi, satışı, reklamı, dövüştürülmesi ve takasını yasaklayan tasarıyı Başbakanlığa gönderirken, Yargıtay’dan da önemli bir karar çıktı. Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi, köpeğin birini ısırması halinde sahibine 6 aya kadar hapsi öngören TCK’nin (Türk Ceza Kanunu) 177’nci maddesindeki “hayvanı tehlikeli şekilde serbest bırakma” suçu yerine, 3 aydan 1 yıla kadar hapsi öngören TCK’nin 89’uncu maddesindeki “Taksirle yaralamadan” ceza verilmesini istedi.
Silah sayılmıştı

KAYSERİ’de Şubat’ta, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve cinsel saldırı” suçlarından yargılanan sanığa 17 yıl 4 ay hapis verilirken, pitbull silah sayılmıştı. Mahkeme, cezanın 5.5 yılını, sanığın suçları işlerken mağduru Pitbull cinsi köpekle tehdit ettiği için vermişti.

Yaralanan dava açtı

Karar, köpek ısırması sonucu basit şekilde yaralanan bir vatandaşın davasında alındı. Örnek niteliği taşıyan karar, özetle şöyle: “Kontrol altına alınamayan hayvanın sahibinin eylemini ‘taksirle yaralama’ ve ‘hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma’ suçlarını oluşturduğu, daha ağır cezayı gerektiren ‘taksirle yaralama’ suçundan cezalandırılması gerektiği...”

ABD’DEKi OLAYDA GÖZALTI YOK

Pitbull’u beşikteki torununu öldürdü

ABD’nin Cleveland kenti yakınlarındaki Allen County kentinde üç günlük bir bebek, pitbull kırması bir köpek tarafından başından ısırılarak öldürüldü. Bebek Makayla Darnell, perşembe günü anneannesinin evindeyken, evin pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğradı. Beşikte yalnız başına duran bebeği kafasından ısıran hayvan, Makayla’yı kısa süre içerisinde öldürdü. Olayla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir gözaltı ya da tutuklama olmadı. Anne Audrianna Myers (22) ve evdeki diğer kişilerin, olay sırasında mutfakta olduğu öğrenildi.